ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αβέρωφ: «Σημαντικό να έχουμε δυνατή οικονομία και ισχυρό κοινωνικό κράτος»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος επισκέφθηκε το πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα»

ΚΥΠΕ

Είναι σημαντικό να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ισχυρό κοινωνικό κράτος, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε το πολυθεματικό Κέντρο Αξιολόγησης και Παρέμβασης «Μοναδικά Χαμόγελα».

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου συνοδευόταν από τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής, Ξένια Κωνσταντίνου, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου, Τώνια Μουσκή και τον Μάρκο Κληρίδη, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Εκ μέρους του Κέντρου Αξιολόγησης «Μοναδικά Χαμόγελα» η Πρόεδρος, Κάτια Κυριάκου, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ στον χώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων πέρσι. Ακόμη, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Νεοφύτου έχει καταλάβει «τι γίνεται εδώ και τι χρειάζονται τα μοναδικά χαμόγελά μας για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνατότητές τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνεχάρη τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων και το παγκύπριο κίνημα εθελοντών. «Μέσα από την εθελοντική πρωτοβουλία και εργασία, συμπληρώνεται το κοινωνικό κράτος», υπέδειξε.

Ακόμη, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι πρέπει το κράτος να είναι αρωγός στις εξαιρετικές προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα. «Ζούμε σε μία εποχή όπου τα προβλήματα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται και χωρίς τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων με το κράτος δεν μπορούμε να πετύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο», υπογράμμισε. 

«Το 2022 παρά τις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, η Κύπρος μας κατάφερε τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος που επιβλήθηκαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων το 2012 να αποκατασταθούν σχεδόν πλήρως αλλά και ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικής προστασίας επιπρόσθετα να έχει δημιουργηθεί».

«Θέλω να επαναλάβω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε δυνατή οικονομία για να έχουμε παράλληλα και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Καταληκτικά, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι υπάρχει ένα «αξιόλογο ίδρυμα» που συμβάλλει στη βελτίωση των ικανοτήτων «αυτών των παιδιών με αυτές τις πολύ δύσκολες παθήσεις». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X