ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Α. Δημητριάδης: «Ήρθα για να μείνω»

Το δίλημμα στις 5 Φεβρουαρίου, υπέδειξε, είναι καθαρό: μία από τα ίδια ή πρόοδος;

ΚΥΠΕ

Μήνυμα ελπίδας για το μέλλον του τόπου σε μια επανενωμένη Κύπρο έστειλε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης στην ομιλία του κατά την τελική προεκλογική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Κάλεσε παράλληλα όλες και όλους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με αξιοπρέπεια, τονίζοντας ότι η δική του υποψηφιότητα δίνει τη δυνατότητα σε ένα νέο κοινωνικό ρεύμα να εκφραστεί στην κάλπη και να φέρει στο προσκήνιο νέες δυνάμεις.

«Οι προεδρικές εκλογές είναι μόνο η αρχή. Θα είμαστε μαζί και την επόμενη ημέρα. Σας το λέω εδώ από το πιο επίσημο βήμα: Ήρθα για να μείνω,» είπε στο ακροατήριο του, προσθέτοντας ότι ζητά την ψήφο και τη στήριξη του κόσμου για να τηρούνται οι κανόνες, να θέσουμε τέρμα στη διαφθορά και τη συγκάλυψη και να δώσουμε προοπτική στους νέους και τα παιδιά μας.

Καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης σημείωσε πως «είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά και τη διχοτόμηση, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε μια κανονική χώρα-μέλος της ΕΕ και γιατί πιστεύουμε ότι ο στόχος για Τίμιο Κράτος είναι εφικτός».

Το δίλημμα στις 5 Φεβρουαρίου, υπέδειξε, είναι καθαρό: μία από τα ίδια ή πρόοδος; Να περιγράφουμε τα προβλήματα ή να θέτουμε στόχους και να εργαζόμαστε σκληρά για να τους πετύχουμε; «Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και γι’αυτό είμαι εδώ!»

Το πρόγραμμά μου, συνέχισε ο Αχιλλέας Δημητριάδης, βάζει βάσεις για μια Κύπρο της ανάπτυξης, στηριγμένη στις Πράσινες Πολιτικές, με διεκδίκηση και προτάσεις για εφικτές λύσεις και πάνω από όλα με ηγέτες που να ηγούνται με το παράδειγμά τους.

Πρέπει, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος, να βγούμε από το φαύλο κύκλο στον οποίον μας έβαλαν ο απερχόμενος πρόεδρος και οι τρεις στενοί του συνεργάτες.

«Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, με σύμπλευση με την Ευρώπη, με την ενέργεια ως καταλύτη της λύσης και με ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στην ΕΕ, τα ΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης,» τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπα, πολιτικές και συμπεριφορές για να πείσουμε για τις προθέσεις μας με πράξεις και όχι με λόγια.

Μπορούμε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο την ουσία του Κυπριακού, με ένα Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διορισμό απεσταλμένου της ΕΕ στις συνομιλίες, συμμετοχή της ΕΕ στο μηχανισμό ασφάλειας του ΟΗΕ, σχεδιασμό και χρηματοδότηση μεγάλων έργων από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό, με πλήρη αξιοποίηση της ασπίδας μας, δηλαδή της συμμετοχής μας στην ΕΕ.

Καταλήγοντας στην ομιλία του, κάλεσε όλους – φίλους και συνεργάτες παρόντες και μη – να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να δουλέψουν για να πετύχουμε τη διαφορά και να αντισταθούμε στην κομματοκρατία.

«Η επιστροφή της Ελπίδας είναι εδώ. Μαζί θα δώσουμε τους μεγάλους αγώνες που έρχονται και θα πετύχουμε. Το δικό μας συμβόλαιο με τους πολίτες γράφει: Η Κύπρος αξίζει καλύτερα,» είπε τέλος.

Ευχαρίστησε φίλους και συνεργάτες που δεν ήταν παρόντες στην εκδήλωση αλλά προπαντός τους υποστηρικτές, το επιτελείο και την οικογένειά του για αυτό το ταξίδι, όπως ανέφερε.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθηναν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του Αχιλλέα Δημητριάδη, Χριστόφορος Τριανταφύλλου, η Πρόεδρος του ΟΠΕΚ Δρ Θεανώ Καλαβανά, και η ηθοποιός Πόπη Αβραάμ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σύντομα βίντεο από την πορεία του Αχιλλέα Δημητριάδη, που ξεκίνησε επίσημα στις 28 Φεβρουαρίου 2022 με την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Δημοκρατίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X