ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Π. Δημητρίου

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κατά τη χθεσινή νύχτα κύλησαν όλα ομαλά, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος για την κατάστασης της υγείας του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Πέτρου Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» ο κ. Πελεκάνος είπε πως τις επόμενες μέρες ο κ. Δημητρίου αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως ο Υφυπουργός σε περίπου ένα μήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του American Heart Institute και παρουσίασε ασταθή στηθάγχη, όπως δήλωσε ο, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, όπου η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με τον Δρ Σωτήριου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική και είναι σταθερός.

Αναμένεται, είπε, ότι θα παραμένει εκεί για 24 ώρες και σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει στην οικία του, θα αναρρώσει και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του. «Αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», κατέληξε ο Δρ. Σωτηρίου.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση