ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο

Oι βελγικές Aρχές ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος, με εγκέφαλο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντζέρι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιοτητας από την βελγική εφημερίδα Le Soir για το θέμα με τις προσαγωγές ευρωβουλευτών και τον φερόμενο χρηματισμό τους από το Κατάρ.

Ειδικότερα, σε σημερινό δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει: «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο», το οποίο μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία της Εύας Καϊλή από πρόσφατο ταξίδι της στο Κατάρ.

«Η έρευνα, η οποία καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Michel Claise, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα, γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Βελγίου (OCRC)» τονίζεται στο δημοσίευμα.

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς «υποπτεύονται μια χώρα του Κόλπου ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου» ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Πώς; «Καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας δώρα σε τρίτα πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές ή στρατηγικές πολιτικές θέσεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Η εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει το Κατάρ. Ωστόσο, πηγές καλά πληροφορημένες διέρρευσαν στη βελγική εφημερίδα Le Soir και στο Knack ότι πρόκειται για το Κατάρ, το οποίο διοργανώνει το Μουντιάλ».

Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης Le Soir και Knack, οι βελγικές Aρχές ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος, με εγκέφαλο τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και προσήχθη για ανάκριση. Ανάλογη τύχη είχε τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Knack, οι ερευνητές βρήκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά στον Παντζέρι που σήμερα είναι 67 ετών. Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τη σύζυγο και την κόρη του Παντζέρι εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Σύμφωνα με όσα εξετάζουν οι Βέλγοι ερευνητές, ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας». Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι κινήσεις του και αν, κατόπιν αιτήματός του, έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών.

Πηγή: protothema 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X