ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 σε μία εβδομάδα

Ανησυχεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) διατύπωσε τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τη "ραγδαία κλιμάκωση και παγκόσμια εξάπλωση" των κρουσμάτων του COVID-19, που πλήττει πλέον 205 χώρες και περιοχές.

"Την ώρα που έχουμε εισέλθει στον τέταρτο μήνα της πανδημίας, ανησυχώ βαθιά από τη ραγδαία κλιμάκωση και την παγκόσμια διασπορά των κρουσμάτων".


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα είναι τα κρούσματα και οι νεκροί από τον κορωνοϊό παγκόσμια


"Τις τελευταίες 5 εβδομάδες καταγράφηκε μια σχεδόν εκθετική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα" είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγκέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Γενεύη.

"Τις επόμενες λίγες ημέρες θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 50.000 θανάτους παγκοσμίως" επισήμανε ο Τέντρος.

"Πρόκειται για την πρώτη πανδημία που προκαλεί ένας κορονοϊός (...) και η συμπεριφορά του δεν είναι πολύ γνωστή. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε αυτόν τον άγνωστο και επικίνδυνο ιό" απηύθυνε έκκληση ο αξιωματούχος.

Περισσότερα από 865.000 κρούσματα έχουν επισήμως ανακοινωθεί παγκοσμίως, εκ των οποίων άνω του 50% στην Ευρώπη, 189.000 στις ΗΠΑ και περισσότερα από 110.000 στην Ασία.

Πηγή: KYΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X