ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για ξέπλυμα - Οι 2 με κυπριακά διαβατήρια

Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν έχουν ηλικίες από 31 μέχρι 44 ετών

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία της Σιγκαπούρης συνέλαβε 10 αλλοδαπούς ως ύποπτους για ξέπλυμα χρήματος και αδικήματα πλαστογραφίας για μια υπόθεση που αφορά περίου 1 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (737 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά, αυτοκίνητα πολυτελείας και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι και άτομα με κυπριακή υπηκοότητα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιδρομές την Τρίτη σε όλη την επικράτεια της Σιγκαπούρης για να συλλάβει τους υπόπτους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Εκδόθηκαν απαγορευτικά διατάγματα διάθεσης για 94 περιουσίες και 50 οχήματα, με συνολική εκτιμώμενη αξία πέραν των 815 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης.

Οι κατασχέσεις αφορούν επίσης τραπεζικούς λογαριασμούς, μετρητά, τσάντες πολυτελείας, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και ορισμένα έγραφα με πληροφορίες για εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν έχουν ηλικίες από 31 μέχρι 44 ετών και τα άτομα είναι διαφόρων υπηκοοτήτων όπως κινέζικης, τουρκικής, κυπριακής καθώς επίσης από την Καμπότζη και το Βανουάτου, σύμφωνα με την Αστυνομία της Σιγκαπούρης.

Σε άλλη ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα της Σιγκαπούρης ανέφερε πως είναι σε επαφή με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπου εντοπίστηκαν τα ύποπτα κεφάλαια και πως οι εποπτεία αυτών των ιδρυμάτων είναι συνεχής, χωρίς αυτά να κατονομάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση