ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμάς: «Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για εκεχειρία»

Λίγο νωρίτερα όμως η Χαμάς εξαπέλυσε σφοδρές απειλές

Με τις φρικαλεότητες να συνεχίζονται σε βάρος των Ισραηλινών, η Χαμάς υποστηρίζει τώρα ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις περί εκεχειρίας.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης φέρεται να δήλωσε ειδικότερα: «Η Χαμάς είναι ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ».

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε στο δίκτυο Al Jazeera ότι η Χαμάς «πέτυχε τους στόχους της».

Στην ερώτηση εάν η ισλαμιστική οργάνωσης προτίθεται να συζητήσει για πιθανή εκεχειρία, απάντησε ότι είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» όπως και σε «πολιτικούς διαλόγους».

*Εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ

Η τελευταία δήλωση από την πλευρά της Χαμάς προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση εάν σκεφτεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα εξαπέλυσαν σφοδρές απειλές κατά των Ισραηλινών.

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε ειδικότερα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, «επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν αιχμαλωτιστεί από τη Χαμάς, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση