ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ώρα μηδέν στη Γάζα - Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ

Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση

Κατά χιλιάδες αφήνουν πίσω τη ζωή τους οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα, μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ, που έληξε στις 20:00, για εκκένωση της περιοχής που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε προ ολίγου ότι προτρέπει τους Παλαιστίνιους «να εγκαταλείψουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας έως τις 8 το βράδυ».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Avichay Adraee, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 μ.μ. να κινηθούν νότια του Ουάντι Γάζα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στρατός προετοιμάζεται για μια μαζική επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Αν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς ενδιαφέρονται μόνο για την προστασία του εαυτού τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Adraee.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ειδοποίησαν τους Παλαιστίνιους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ότι είχαν 24 ώρες για να απομακρυνθούν.

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Γάζα, με όποια μέσα μπορούσαν, μετά το τελεσίγραφο του Ισραήλ. Με όσα προσωπικά τους υπάρχοντα μπορούν να περισώσουν κατευθύνονται στα νότια της Γάζας, σε μια προσπάθεια να διασωθούν από την επερχόμενη καταστροφή.

Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στο βόρειο τμήμα του εδάφους των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, εγκαταλείπουν τις εστίες τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζοί. 

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ο πόνος του πολέμου αποτυπώνεται στα βλέμματα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών που εγκαταλείπουν την ευρύτερη περιοχή.

Επιβεβαιώνει ο ισραηλινός στρατός

Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε απόψε ο στρατός, πριν από την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας» αναζητώντας «τρομοκράτες» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται. Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι».

Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε επίσης ότι σημαντικός αριθμός αμάχων στη Γάζα άρχισε να μετακινείται προς τα νότια «για να σωθεί».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια στο Ισραήλ από τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα, καθώς οι πολίτες υπακούουν στις εντολές και σπεύδουν στα καταφύγια όταν σημαίνει ο συναγερμός.

Πηγή: iefimerida.gr / Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση