ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τζέφρι Έπσταϊν: Αποκαλύπτονται οι 177 φίλοι και τα θύματα

Αγωνία στη Βρετανία που φτάνει μέχρι το Μπάκιγχαμ

Μεγάλες αποκαλύψεις για το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό χρηματιστή - παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν που φθάνει μέχρι το κατώφλι του Μπάκιγχαμ, θα υπάρξουν με την έλευση του Νέου Έτους, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Μetro».

«Τα ονόματα των συνεργατών και των θυμάτων του Αμερικανού επιχειρηματία, Τζέφρι Έπσταϊν, θα δοθούν στη δημοσιότητα το 2024», γράφει ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η «Metro», όλοι όσοι εμπλέκονται στα σεξουαλικά όργια στα οποία είχε κεντρικό ρόλο ο εκλιπών χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν θα αποκαλυφθούν τις πρώτες ημέρες του 2024.

Δικαστής διέταξε να αποσφραγιστούν τα έγγραφα με τα ονόματα

Ένας δικαστής διέταξε τη Δευτέρα να αποσφραγιστούν τα δικαστικά έγγραφα με τα ονόματα των 177 ατόμων που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων και των φίλων του Έπσταϊν, γεγονός που σημαίνει ότι εντός 14 ημερών η αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους θα γίνει την Πρωτοχρονιά.

Δεδομένου ότι είναι αργία, τα ονόματα θα μπορούσαν να ανακοινωθούν την επόμενη μέρα, όπως ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Εμπλέκεται και ο πρίγκιπας Άντριου

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο κολλητός του φίλος του Πρίγκιπα Άντριου και γιος της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας ο οποίος φέρεται να χάιδεψε το στήθος μια ανήλικης στην έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα, στη λίστα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, δύο ακόμη ονόματα: η Χάλεϊ Ρόμπσον, που όπως έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, έχασε την παρθενιά της σε ηλικία 15 ετών- αφού την βίασε ο Έπσταϊν, και ο Γάλλος ατζέντης πρακτορείο μοντέλων Jean-Luc Brunel, ο οποίος κατηγορείται για κακοποίηση νεαρών γυναικών.

*Ο Τζέφρι Έπσταϊν με τον Γάλλο ατζέντη μοντέλων Ζαν Λυκ Μπρουνέλ που είχε συλληφθεί το 2020 για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο και αυτοκτόνησε το 2022

Επιπλέον, ανάμεσα στους συνεργάτες του Έπσταϊν είναι και το ο ζευγάρι από τη Νότια Αφρική, Μάιλς και Κάθι Αλεξάντερ, που διαχειρίζονταν το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail».

Στον φάκελο της υπόθεσης Έπσταϊν περιλαμβάνονται επίσης επτά οικονόμοι που εργάζονταν στο νησί.

Θα δοθούν στη δημοσιότητα καταθέσεις, email και άλλα μυστικά έγγραφα

Τα πρώτα νομικά έγγραφα αποκαλύφθηκαν λίγες μέρες προτού ο Έπσταϊν κρεμαστεί στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019, καθώς ανέμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του για εμπορία ανθρώπων όπως και ανηλίκων.

Οι καταθέσεις, τα email και άλλα έγγραφα που κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μαζί με τα ονόματα των συνεργατών του Αμερικανού επιχειρηματία.

*Φωτογραφία που δείχνει την Γκισλέιν Μάξγουελ, τον πρίγκιπα Άντριου και την Βιρτζίνια Τζιούφρεϊ που τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη

Το ροζ σκάνδαλο Έπσταϊν οδήγησε στην απώλεια των στρατιωτικών και βασιλικών τίτλων του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας ύστερα από καταγγελίες της Βιρτζίνια Τζιούφρεϊ για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη.

Αυτό είχε αποκαλύψει δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», σύμφωνα με το οποίο, ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να είχε ερωτική σχέση με την πρώην ερωμένη του φίλου, Αμερικανού παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση