ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρόμος σε πτήση! Προσπάθησε να μαχαιρώσει αεροσυνοδό

Επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον 33χρονο Φρανσίσκο Σεβέρο Τόρες να επιτίθεται με σπασμένο κουτάλι σε μια αεροσυνοδό στη διάρκεια πτήσης της United Airilines από το Λος Άντζελες προς τη Βοστώνη την περασμένη Κυριακή. Στις εικόνες διακρίνεται ο 33χρονος να απειλεί μέσα στο παραλήρημά του επιβάτες με το αυτοσχέδιο όπλο του, προτού τρέξει προς το μέρος μιας αεροσυνοδού και επιχειρήσει να τη μαχαιρώσει στον σβέρκο.

Ηρωικοί επιβάτες έτρεξαν προς το μέρος του και απομάκρυναν τον Τόρες, προτού τον καθηλώσουν στο πάτωμα. Ο κυβερνήτης της πτήσης επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου και ενημέρωσε ότι έξι επιβάτες έπιασαν τον άνδρα και τον συγκρατούν με το βάρος τους, αλλά «δεν ησυχάζει».

 

Ο επιβάτης είπε στην αστυνομία ότι είχε πάει προηγουμένως στην τουαλέτα κι έσπασε στη μέση ένα κουτάλι για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο

Ο επιβάτες συνελήφθη μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ενώ η εισαγγελία του απήγγειλε κατηγορίες για παρέμβαση και απόπειρα παρέμβασης στα μέλη του πληρώματος πτήσης με τη χρήση επικίνδυνου όπλου.

Ο επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς το αεροσκάφος απείχε κάπου 45 λεπτά από την προσγείωση στη Βοστώνη, όταν το πλήρωμα διαπίστωσε ότι η έξοδος κινδύνου είχε παραβιαστεί. Μια αεροσυνοδός πρόσεξε ότι η χειρολαβή είχε μετακινηθεί κι ότι είχε απασφαλιστεί και έσπευσαν να την κλείσουν.

Όταν είδαν τον Τόρες δίπλα στην έξοδο κινδύνου, αντιλήφθηκαν ότι εκείνος την είχε πειράξει και ενημέρωσαν τον κυβερνήτη ότι ο άνδρας συνιστά απειλή και του ζήτησαν να προχωρήσει σε άμεση προσγείωση του αεροσκάφους.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τόρες σηκώθηκε στη συνέχεια από τη θέση του και επιτέθηκε με ένα μαχαίρι σε δύο αεροσυνοδούς που βρίσκονταν στον διάδρομο. Ο επιβάτης είπε στην αστυνομία ότι είχε πάει προηγουμένως στην τουαλέτα κι έσπασε στη μέση ένα κουτάλι για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο. Όταν βγήκε από κει, απασφάλισε την έξοδο κινδύνου σκοπεύοντας να πηδήξει από το αεροπλάνο. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι γνώριζε πώς θα πέθαιναν άνθρωποι αν άνοιγε την έξοδο κινδύνου.

Ο Τόρες νόμισε ότι η αεροσυνοδός προσπαθούσε να τον σκοτώσει κι έτσι προσπάθησε να της επιτεθεί πρώτος. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος. Ένας επιβάτης κατέθεσε ότι ο δράστης από το Λέονμινστερ της Μασαχουσέτης βάδιζε πέρα δώθε μέσα στο αεροπλάνο προτού αρχίσει το παραλήρημά του. Ένας άλλος πρόσθεσε ότι ο 33χρονος τον είχε ρωτήσει πριν από την απογείωση που βρισκόταν η έξοδος κινδύνου. Ο δράστης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή πενταετούς φυλάκισης με αναστολή έως και ισόβια κάθειρξη.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση