ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία στον Πόρο: Η έκρηξη και η πτώση του ελικοπτέρου (Pics, Vid)

Ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο ιπτάμενο ταξί

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στον Πόρο, όταν ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου, απέναντι από τον Γαλατά, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, της πτώσης του ελικοπτέρου προηγήθηκε σύγκρουση με καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το νησί να παραμείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας. Και οι τρεις επιβαίνοντες έχασαν την ζωή τους, ενώ οι σοροί τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν λίγη ώρα αργότερα από τις αρχές.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο σε εταιρεία αεροταξί και εκτελούσε εμπορική πτήση από τον Γαλατά με προρισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες - τον Ελληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες. Πρώτα, το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισε τις δύο σορούς, των ανδρών ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε και η σορός τοιυ Ελληνα χειριστή.

Η βλάβη, η έκρηξη και πρόσκρουση στα καλώδια ηλεκτρισμού

Φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνουν το ελικόπτερο δευτερόλεπτα πριν την πτώση του στη θάλασσα ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύει το protothema.gr.

Στις φωτογραφίες φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κινητήρα του ελικοπτέρου το οποίο δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα (ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι) έκανε πάνω από μια προσπάθεια για να απογειωθεί και αφού τα κατάφερε, ακούστηκε μια έκρηξη μετά την οποία άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Κατά τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα στη συνέχεια ο κυβερνήτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και ήταν τότε που χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε περάσει από κάτω από τα καλώδια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη με μικρά κομμάτια από το ελικόπτερο να εκσφεδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Βίντεο που δημοσιοποίησε ο ΑΝΤ1 Ελλάδος δείχνει τις τελευταίες στιγμές του ελικοπτέρου στον αέρα, πάνω από την θάλασσα. Το ελικόπτερο λίγο πριν βρεθεί στο νερό, παρασύροντας στον θάνατο και τους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, κτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ, μετά εξερράγη και ακολούθως κατέληξε στην θάλασσα.

Πηγή: news247.gr, protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X