ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρει η τελευταία ανάρτηση των διδύμων: «Ίσως φτάσουμε κάποτε» (vid)

Tαξίδευαν πρώτη φορά με το τρένο...

Βαρύ πένθος έχει πέσει στην Καλαμπάκα με τον χαμό των τριών κοριτσιών, της Θώμης, της Χρύσας και της Αναστασίας, οι οποίες επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία.

Τα κορίτσια, οι 20χρονες δίδυμες και η 19χρονη ξαδέρφη τους, είχαν πάει στην Καλαμπάκα για να δουν τους γονείς τους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, τον τόπο σπουδών τους.

Οι νεαρές κοπέλες ταξίδευαν πρώτη φορά με το τρένο, ενώ λίγα λεπτά πριν το ταξίδι τους είχαν αναρτήσει βίντεο στα social media σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια της Hellenic Train: "Ίσως φτάσουμε κάποτε".

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η ταυτοποίηση των σορών των τριών κοριτσιών, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν έλαβαν το επίσημο έγγραφο στα χέρια τους οι οικογένειές τους.

Ο θείος των κοριτσιών συγκλονισμένος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: "Ήρθαν για τις Απόκριες και τις πήγε ο πατέρας τους μέχρι το τρένο για να ταξιδέψουν για Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς η μοίρα τους γράφτηκε στα Τέμπη και τελειώσανε. Δεν ξέρουμε… καήκανε; Όλες τις φορές τις πήγαινε ο πατέρας ή ο θείος τους".

Η μητέρα ενός από τα τρία κορίτσια με καταγωγή από την Καλαμπάκα, που αγνοούνταν για ώρες μέχρι που τελικά οι σοροί τους ταυτοποιήθηκαν, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήταν τόσο πονεμένη, που με δυσκολία ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις για τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους. "Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites", είπε για το πώς έμαθαν την τραγική είδηση της σύγκρουσης των τρένων.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους

Η κ. Μάρθα είπε συγκεκριμένα: "Δεν έχει γίνει ταυτοποίηση των κοριτσιών. Πήγαιναν όλες μαζί πίσω στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους. Ήταν πάρα πολύ δεμένες, δύο δίδυμες και η ξαδελφούλα τους. Εμείς ενημερωθήκαμε από τα sites. Η πρώτη κίνηση που κάναμε ήταν να πάμε στο σημείο της τραγωδίας. Φύγαμε όλοι, νύχτα, πήγαμε εκεί, αλλά δεν μας άφηναν, τίποτα. Ούτε να περάσουμε, τίποτα. Είχαν κλείσει την κυκλοφορία. Τελευταία φορά που μίλησα με το παιδί μου ήταν στις 23:30 με μηνύματα. Μου έγραψε ότι στις 00:30 θα έφτανε Θεσσαλονίκη".

Αξίζει να σημειώσουμε πως το χωριό Καστράκι τόπος καταγωγής των τριών κοριτσιών αλλά και ολόκληρη η περιοχή της Καλαμπάκας έχουν βυθιστεί στο πένθος για το χαμό των 19χρονων, που βρήκαν τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τις δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρύσα Πλακιά και την πρώτη τους εξαδέλφη Αναστασία Πλακιά, κόρες του Νίκου και Δημήτρη Πλακιά, ιδιοκτητών της γνωστής ταβέρνας στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Η γνωστή οικογένεια από το Καστράκι Τρικάλων έχασε τρία παιδιά: Από τα δύο αδέλφια, ο ένας έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και ο άλλος τη μοναχοκόρη του.

Οι κοπέλες ήταν αριστούχες φοιτήτριες και πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού πέρασαν ένα τριήμερο με τους γονείς τους. Οι 20χρονες Θώμη (φοιτήτρια Φαρμακευτικής) και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά (φοιτήτριες Αισθητικής) σπούδαζαν εδώ και λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση