
Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήταν οι άντρες που δέχτηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους πυρά από Τούρκους μαφιόζους την Τρίτη το απόγευμα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Το σοβαρό επεισόδιο έγινε, γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, όταν τρία άτομα που επέβαιναν σε ασημί τζιπ με ξένες πινακίδες σταμάτησαν και πυροβόλησαν το όχημα που επέβαιναν τα στελέχη της ΕΥΠ. Οι δράστες πυροβόλησαν στη μέση του δρόμου και από θαύμα δεν τραυματίστηκαν τα στελέχη της ΕΥΠ ή διερχόμενοι πολίτες.
Αστυνομικοί έχουν «χτενίσει» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους Τούρκους και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Το συμβάν εξετάζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό από τους αστυνομικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος και συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση εκ μέρους της τουρκικής μαφίας, η οποία βρίσκεται πίσω από περισσότερες από δέκα δολοφονίες στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2023.
Πηγή: protothema