ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκικό θωρακισμένο προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στα σύνορα (vid)

Τι γίνεται στο Έβρο

Την προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να ρίξει τον φράχτη στον Εβρο, με τουρκικό θωρακισμένο, κατέγραψαν οι κάμερες.

Στο βίντεο με ημερομηνία 6-3-2020 διακρίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει. Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%. Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Έβρος: Προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη με μεταλλικό γάντζο και σχοινί

Την ίδια στιγμή ο ΣΚΑΪ παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων εικόνα που δείχνει έναν από τους τρόπους που μετανάστες επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα του Έβρου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται άτομα να τραβούν ένα σκοινί στην άκρη του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές, βρίσκεται ένας μεταλλικός γάντζος μεγέθους 50 – 60 εκατοστών, και βάρους περίπου 6 κιλών. Στον γάντζο είναι δεμένο ένα σχοινί περίπου 20 μέτρων.

Με αυτό τον τρόπο οι μετανάστες σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άναψαν φωτιές πάνω στα σύνορα προκειμένου να μαλακώσει το μέταλλο και τους κόπτες που τους έδιναν τουρκικές αρχές να το κόψουν πιο γρήγορα. Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν γύρω από μία «κουρτίνα» καπνού και χημικών προκειμένου να μην τους βλέπουν οι ελληνικές αρχές.

Θωρακισμένος ο Έβρος

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή μέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και την έλευση της νύχτας, κύλησε στον Έβρο χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τις απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα. Οι ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν θωρακίσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συνοριογραμμή του Έβρου, εξακολουθούν ν' αποτρέπουν τις όποιες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Στο τελωνείο των Καστανεών, ανά διαστήματα οι συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά του φράχτη, αλλά και οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τις ρίψεις χημικών και επιχειρούν τη δημιουργία φθορών στο φράχτη, χωρίς όμως να έχουν επιτύχει την τρωτότητα του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασης των αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποτελεσματικότητα και η οργανωτική αρτιότητα της φύλαξης της μεθοριογραμμής αποτυπώνεται και στην ομαλότητα με την οποία κυλά η ζωή στον ακριτικό νομό, καθώς η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση και η διαχείριση, από την προηγούμενη εβδομάδα, της οργανωμένης και μαζικής προσπάθειας παραβίασης των συνόρων, ενίσχυσε το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X