ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τουρκικά F-16 πάνω από τρία ελληνικά νησιά στα Δωδεκάνησα

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Σε συνέχιση της τακτικής έντασης πάνω από το Αιγαίο προχώρησαν οι Τούρκοι με δύο F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιούν υπέρπτηση πάνω από τρια ελληνικά νησιά το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα στις 10:08 τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 27.000 ποδών ενώ ένα λεπτό αργότερα έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 26.000 ποδών.

Τρία λεπτά αργότερα, στις 10:12, τα δύο F-16 πραγματοποίησαν και τρίτη υπέρπτηση πετώντας 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Κουνέλι.

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη πέντε υπερπτήσεις, το πρωί και το απόγευμα, άνωθεν της Κινάρου, του Φαρμακονησίου (δύο φορές), των Αρκιών και των Λειψών.

Οι πέντε υπερπτήσεις της Τρίτης περιλαμβάνονται στις συνολικά 99 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που πραγματοποίησαν 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Από τα 12 τουρκικά F-16 τα έξι ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση προκάλεσαν μια εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 έκαναν τις 53 από τις παραβιάσεις στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X