ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το καταραμένο μαργαριτάρι που καταστρέφει γάμους από το 1500

Προκαλεί δέος σε όποιον το αντικρίζει αλλά το παρελθόν του... τρομάζει

Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών, αλλά θα εκπλαγείτε να μάθετε κάποια εξ αυτών θεωρούνται καταραμένα και μπορούν να καταστρέψουν μέχρι και γάμους!

Συγκεκριμένα, το μαργαριτάρι La Peregrina («Ο προσκυνητής») κατάφερε να κάνει πολλούς εχθρούς ανά τους αιώνες καθώς «κατέστρεφε» τις σχέσεις όσων το είχαν.

Το μαργαριτάρι αυτό ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα. Πρόκειται για ένα τεράστιο μαργαριτάρι, βάρους 13,21 γραμμαρίων, σε φυσικό σχήμα αχλαδιού.

Η πρώτη του εμφάνιση στην ιστορία γίνεται όταν το Φίλιππος ο 2ος της Ισπανίας το έδωσε στην Μαρία Τυνδώρ, τη Βασίλισσα της Αγγλίας, στον γάμο τους το 1554. Η Μαρία ερωτεύτηκε αμέσως τον Φίλιππο, αλλά εκείνος απογοητεύτηκε πλήρως από την εμφάνισή της και την κακοσμία της, με αποτέλεσμα να αναχωρήσει αμέσως για ένα ταξίδι διαρκείας στην Ισπανία.

Η Μαρία πέθανε το 1558 και ο Φίλιππος ξαναπαντρεύτηκε άλλες δύο φορές, με γυναίκες που προορίζονταν για τον ψυχικά και σωματικά ανάπηρο διάδοχό του, Κάρολο. Το μαργαριτάρι παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι την κατάρρευση της ισπανικής δυναστείας των Χάμπσμπουργκ το 1700, που έπεσε θύμα της μη αναπαραγωγής των βασιλικών γενεών.

Το 1969, το La Peregrina αγοράστηκε από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο δεύτερος γάμος τους έλαβε τέλος το 1976, αλλά η Τέιλορ έχει ακόμα το μαργαριτάρι, που κοσμεί ένα υπέροχο περιδέραιο από μαργαριτάρια και ρουμπίνια.

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση