ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ελληνικό νησί που εμβολίασε όλους τους κατοίκους

«Είμαστε ένα πανέμορφο, ήσυχο νησάκι και πλέον 100% covid free»

Στην «καρδιά» του Ιουνίου, μακριά από τη βουή του κόσμου και σε απόσταση μόλις 6 μιλίων από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται ένα μικροσκοπικό, πανέμορφο και επίσημα covid free νησί, ο Καστός.

Στον Καστό τον επίγειο «παράδεισο» όπως τον αποκαλούν όσοι έχουν πάει ή έστω έχουν δει φωτογραφίες ζουν 40 μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες.

Πρόκειται για τη μικρότερη κατοικημένη νησίδα των Επτανήσων και προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1864. Παλαιότερα αποτελούσε μέρος της επαρχίας Ιθάκης αλλά πλέον ανήκει διοικητικά στον νομό Λευκάδας.

«Είμαστε ένα πανέμορφο, ήσυχο νησάκι και πλέον 100% covid free» επισημαίνει  o πρόεδρος της κοινότητας Καστού Παναγιώτης Γιαννούτσος.

«Έχουμε 40 μόνιμους κατοίκους και εμβολιάσαμε μέσω του προγράμματος στο σύνολο 79 άτομα» προσθέτει.

«Ευελπιστούμε πως φέτος θα έχουμε τουρισμό σε ακόμη καλύτερα επίπεδα από το 2019. Τον Καστό τον προτιμούν άτομα που θέλουν να κάνουν θαλάσσιο τουρισμό καθώς έχουμε εντυπωσιακές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά αλλά λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια» εξηγεί ο Παναγιώτης Γιαννούτσος.

«Το νησί μας αποτελεί φανταστικό προορισμό κυρίως για οικογένειες αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και τα παιδιά μπορούν να παίξουν ανέμελα» τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας Καστού.

«Περιμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε τους τουρίστες και είμαστε σίγουροι πως θα περάσουν πολύ ωραία στο νησί μας» συμπληρώνει.

«Θέλαμε να προστατευτούμε και έτσι αποφασίσαμε να εμβολιαστούμε όλοι»

«Τον χειμώνα μένουν στο Καστό γύρω στα 40 άτομα και το 90% είναι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι. Δεν έχουμε δυστυχώς καθόλου παιδιά και νέο κόσμο και έτσι πλέον δεν λειτουργεί το δημοτικό σχολείο μας που λειτουργούσε παλαιότερα. Τους χειμερινούς μήνες δεν υπάρχει ούτε περίπτερο» επισημαίνει στο newsbeast.gr o Γιώργος Τριλίβας ο οποίος από το 1998 ήταν υπάλληλος της τέως κοινότητας Καστού και τα τελευταία χρόνια υπάλληλος του δήμου Λευκάδας με έδρα τον Καστό και τον Κάλαμο.

«Ο κορονοϊός έφερε και για εμάς όπως και για όλο τον κόσμο αλλαγές. Θέλαμε να προστατευτούμε και έτσι αποφασίσαμε να εμβολιαστούμε όλοι μας αμέσως μπαίνοντας στο πρόγραμμα των μικρών νησιών» σημειώνει.

«Έχουμε τρομερές παραλίες, τρεις καφετέριες, τρεις ταβέρνες και ένα μίνι μάρκετ» αναφέρει ο υπάλληλος του δήμου Λευκάδας με έδρα τον Καστό και τον Κάλαμο εξηγώντας πως το νησί προμηθεύεται πράγματα κυρίως από τον Μύτικα που υπάρχουν συχνά δρομολόγια.

Πώς μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τον Καστό

«Υπάρχουν δρομολόγια από τον Μύτικα καθημερινά και τρεις φορές την εβδομάδα από την Λευκάδα» επισημαίνει ο Γιώργος Τριλίβας σημειώνοντας πως από τον Μύτικα μπορεί κάποιος να φτάσει στον Καστό και με θαλάσσιο ταξί.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κόσμος  |  Ελλάδα  |  Stories  | 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X