ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τη συμβούλευα να εμβολιαστεί, αλλά φοβόταν»

Τι λέει ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου

O φόβος μήπως συμβεί κάτι εξαιτίας του εμβολίου έκανε την 38χρονη δικηγόρο Παρθένα Κουτμερίδου να αναβάλει τον εμβολιασμό της για μετά τη γέννηση του παιδιού της. Όπως αποκαλύπτεται, η άτυχη γυναίκα προσπαθούσε επί χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί. Η πολυπόθητη εγκυμοσύνη ήρθε στην πανδημία και εκείνη, παρά τη συμβουλή του γυναικολόγου της και με την προτροπή όπως φαίνεται του συζύγου της, δεν εμβολιάσθηκε, σε μια επιπλέον προσπάθεια να «προστατεύσει» το έμβρυο, το μωρό της, που γεννήθηκε με καισαρική τομή, λίγο πριν χαθεί η μητέρα του.

Ο διακεκριμένος χειρουργός-γυναικολόγος, Χρήστος Καρύδας, που παρακολουθούσε την άτυχη 38χρονη Παρθένα Κουτμερίδου, ξεκαθάρισε σε επικοινωνία με το protothema.gr, ότι ο ίδιος, όχι μόνο είναι υπέρμαχος του εμβολίου αλλά προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει την 38χρονη να κάνει το εμβόλιο.

Ωστόσο, εκείνος που αντιδρούσε, όπως υποστηρίζει ο γυναικολόγος, ήταν ο σύζυγός της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδας, συναισθηματικά φορτισμένος, δηλώνει στο protothema: «Ο άντρας της είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως κι όλη η οικογένειά του εξαιτίας ενός πνευματικού απ’ ό,τι γνωρίζω. Φτάσαμε σε ένα σημείο να είμαι τόσο φορτικός με το εμβόλιο, που κάθε φορά τους το επισήμαινα. Τους έλεγα, “βγαίνετε έξω, πάτε από δω και από κει, κάντε σας παρακαλώ το εμβόλιο και οι δυο", που φτάσαμε στο να μην έρχεται ο σύζυγός της στο ιατρείο. Αυτά έχω να σας δηλώσω και λυπάμαι πάρα πολύ για την λάσπη που βγαίνει. Θέλω να σας εκφράσω την απογοήτευσή μου, διότι αυτή την κοπέλα, εγώ την υπεραγαπούσα, περισσότερο από οποιαδήποτε πελάτισσά μου, διότι ήταν και φίλη μου. Και λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ για όσα ακούγονται για το όνομά μου. Εγώ πρέπει να βγω κάποια στιγμή και να αποκαταστήσω το όνομά μου. Είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά ο σύζυγός της ήταν και είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως και η οικογένειά του λόγω κάποιου πνευματικού, επαναλαμβάνω. Έχω περάσει άπειρες ώρες μαζί τους, να τους συμβουλεύω για τα οφέλη και τους κινδύνους. Ξέρω ότι έπρεπε να είχε κάνει το εμβόλιο, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να βάλω κάποιον να κάνει το εμβόλιο με το ζόρι ειδικά όταν ο σύζυγος την επηρέαζε να μην το κάνει. Ειλικρινά, θα φτάσουμε σε ένα σημείο να βάζουμε τις γυναίκες να υπογράφουν, ότι εγώ τις συμβούλεψα να κάνουν το εμβόλιο. Για το όνομα του Θεού. Συνειδητοποιημένος γυναικολόγος είμαι».

Σημειώνεται πως η 38χρονη γυναίκα, δικηγόρος και κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, νόσησε με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης και κατέληξε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα SerraikaNea, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως η κόρη του έκανε αγώνα για να αποκτήσει ένα μωρό.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X