ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο μακελάρης εξοικονόμησε 4.000 δολάρια για τα όπλα της σφαγής

Ο Ράμος χρησιμοποίησε τα όπλα που αγόρασε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ την Τρίτη, αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του

Ο 18χρονος ένοπλος που σκότωσε 19 μικρά παιδιά σε ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας εργάστηκε στην αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εστίασης Wendy's για να εξοικονομήσει 4.000 δολάρια για να αγοράσει τα όπλα που χρησιμοποίησε στη σφαγή.

Μια πρώην συνεργάτιδα του Σαλβαδόρ Ράμος, περιέγραψε τον δολοφόνο ως έναν «αγενή, ανατριχιαστικό και ατημέλητο» τύπο από τον οποίο θα κρατούσε αποστάσεις επειδή ένιωθε ανασφαλής.

Η Γκρέις Κρουζ, επίσης 18 ετών, είπε στη Sun ότι δούλευε με τον έφηβο στο εστιατόριο της αλυσίδας fast food στο Ουβάλντε του Τέξας, που βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από το Δημοτικό Σχολείο Ρομπ - τον τόπο της μαζικής δολοφονίας του.

Υποστήριξε ότι ο Ράμος μίλησε ανοιχτά για τη χρήση των χρημάτων που έβγαλε δουλεύοντας στα Wendy's για να αγοράσει όπλα και πυρομαχικά, πριν παραιτηθεί από τη δουλειά του. Ο Ράμος εργαζόταν στο Wendy's drive-thru και ήταν υπεύθυνος για τη διανομή παραγγελιών στους πελάτες, ωστόσο η Κρούζ ισχυρίζεται ότι δεν ήταν πολύ καλός στη δουλειά του.

«Μας είπε ότι εξοικονομούσε χρήματα για όπλα και πυρομαχικά και εμείς απορούσαμε γιατί να ξοδεύει τα χρήματά του σε αυτό και όχι για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο ή κάτι χρήσιμο», είπε η Κρουζ. «Υποθέτω ότι μόλις πήρε μάζεψε αρκετά χρήματα, σταμάτησε να εμφανίζεται στη δουλεία. Τα παράτησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, αλλά υπήρξαν μερικές φορές πριν από αυτό όπου παραλίγο να απολυθεί επειδή ήταν αγενής.»

Ο Ράμος χρησιμοποίησε τα όπλα που αγόρασε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ την Τρίτη, αφού πρώτα πυροβόλησε τη γιαγιά του, με την οποία ζούσε.

Είχε αγοράσει δύο τουφέκια εφόδου AR-15 και καυχιόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξόδεψε περίπου 4.000 δολάρια για τα όπλα, τα πυρομαχικά και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ένα από τα όπλα που αγόρασε ο κόστισε $1.870 από τον κατασκευαστή Daniel Defense για το οποίο δημοσίευσε μια απόδειξη στο Yubo. Τα όπλα παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια παραλαμβάνονται από τοπικούς αντιπροσώπους.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο παππούς του αποκάλυψε ότι η οικογένεια δεν είχε ιδέα ότι αγόρασε νόμιμα τα δύο όπλα την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν την επίθεση, αμέσως μετά τα 18α γενέθλιά του.

Ένα από τα όπλα αγοράστηκε σε ομοσπονδιακό έμπορο στην περιοχή Ουβάλντε στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον γερουσιαστή της πολιτείας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους ερευνητές. Ο Ράμος αγόρασε 375 φυσίγγια την επόμενη μέρα και στη συνέχεια αγόρασε το δεύτερο τουφέκι την περασμένη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X