ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταϊβάν: Μαίες τρέχουν να προστατεύσουν νεογέννητα κατά τη διάρκεια του σεισμού (vid)

Τα θύματα του σεισμού ανήλθαν στα δώδεκα

Νοσηλεύτριες σε μαιευτήριο της Ταϊβάν έγιναν το επίκεντρο θαυμασμού από δεκάδες χρήστες των μέσω κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κυκλοφόρησε βίντεο που τις έδειχνε την ώρα του ισχυρού σεισμού να τρέχουν να προστατεύσουν τα νεογέννητα βρέφη.

Το βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που κυκλοφόρησε εχθές Πέμπτη δείχνει δύο νοσοκόμες στο κέντρο μητρότητας Ma Cherie στην Ταϊπέι να κρατούν τα μικροσκοπικά κρεβατάκια των βρεφών τα οποία κινούνται στον ρυθμό των 7,5 Ρίχτερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά εισβάλει στο δωμάτιο και μία τρίτη νοσοκόμα η οποία επίσης παλεύει να συγκρατήσει όσα περισσότερα κρεβατάκια μπορεί.

Σύμφωνα με το NBC News, ο σεισμός της 3ης Απριλίου το πρωί, που σημειώθηκε κοντά στην ανατολική πόλη Χουάλιεν, ήταν ο μεγαλύτερος που έχει βιώσει η χώρα τα τελευταία 25 χρόνια.

Τα θύματα έφτασαν σήμερα τα δώδεκα ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον χίλιοι. 705 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και 15 αγνοούνται.

«Φυσικά φοβηθήκαμε, πολύ φοβηθήκαμε, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το φυσικό ένστικτο ενός προσωπικού μαιευτηρίου», δήλωσε στο Reuters ο Τσεν Τινγκ-Τσιν, ο επόπτης του κέντρου μητρότητας Ma Cherie. «Η ασφάλεια των μωρών είναι ύψιστης σημασίας» τόνισε.

Στο X, οι νοσοκόμες χαρακτηρίστηκαν «ηρωίδες» και το υλικό «όμορφο».

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση