ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Είχε νοσηλευτεί 7 φορές σε ψυχιατρεία ο δολοφόνος της Κυριακής

Οι λίγες λέξεις που είπε στην ανακρίτρια

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή». Αυτά ήταν τα πρώτα και μόνα λόγια του 39χρονου δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής Γρίβα στην ανακρίτρια. Ο ίδιος επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα και έδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας που έχει συγκλονίσει τη χώρα ψέλλισε ελάχιστες κουβέντες στην ανακρίτρια, έμεινε πέντε λεπτά μέσα στο ανακριτικό γραφείο και άλλο ένα λεπτό μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδότησης. Επικαλέστηκε ένα κενό μνήμης για το αδικοχαμένο κορίτσι, την πρώην σύντροφό του, που δολοφόνησε με τόσο στυγερό τρόπο.

Δεν είπε απολύτως τίποτε, ούτε προφορικά στην ανακρίτρια, ούτε μέσω του ολιγοσέλιδου απολογητικού του υπομνήματος, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Ουσιαστικά αυτό που ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του, επικαλούμενος σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ζήτησε δηλαδή να μην κρατηθεί λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων ή διαφορετικά να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός και να κρατηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπως και τελικώς αποφασίστηκε. Προφυλακίστηκε, δηλαδή, ωστόσο θα κρατείται προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, μέσα στο υπόμνημα γίνεται επίκληση στοιχείων από τον ιατρικό φάκελο προς επίρρωση των ισχυρισμών του για τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Όπως προκύπτει, τα τελευταία χρόνια έχουν συνταγογραφηθεί στον 39χρονο 16 διαφορετικά φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές παθήσεις, χωρίς βεβαίως να είναι γνωστό εάν λάμβανε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή ή εάν τη λάμβανε κατά διαστήματα.

Μόλις τον προηγούμενο χρόνο, το 2023, μέσα σε πέντε μήνες, από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρεται ότι είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ δήλωσε και τοξικοεξαρτημένος.

Το σοβαρό ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτά τα στοιχεία είναι αληθή, τα οποία φαίνεται ότι δεν προέκυψαν εχθές, ούτε προχθές, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια και εάν ο δράστης της γυναικοκτονίας έπαιρνε τα φάρμακά του και λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα, ώστε να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, όπως διαπιστώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση