ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα σημεία «κλειδιά» που θα δείξουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

Εντείνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την εξέταση των καμερών σε τέσσερα σημεία – κλειδιά στις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Λεύκης, Κιουτάχειας και Παπαναστασίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Κατσουρή και κινήθηκαν οι κροάτες χούλιγκαν και οι έλληνες συνεργοί τους έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. στον αγώνα δρόμου για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου.

Ωστόσο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζουν σειρά δυσχερειών, αφού μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ευκρινές βίντεο της στιγμής της αρχικής μαζικής επίθεσης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, με ρίψη φωτοβολίδων και μολότοφ όπου φαίνεται να μαχαιρώθηκε και ο άτυχος φίλος της ΑΕΚ.

Επιπλέον, το γεγονός ότι το θύμα φορούσε γάντια που δεν έχουν βρεθεί, όπως και το μαχαίρι με το οποίο χτυπήθηκε, καθιστούν προβληματική τη διαδικασία προσδιορισμού του DNA του δράστη. Μέχρι σήμερα μαχαίρια έχουνε εντοπιστεί στην κατοχή μόνο δύο εκ των 105 συλληφθέντων – ενός 23χρονου Κροάτη και ενός 22χρονου Αλβανού -, με τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA και αποτυπωμάτων να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, έχουν αναδειχθεί νέα λάθη των διωκτικών Αρχών, αφού όπως λένε έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπήρξε επαρκής αριθμός συλλήψεων ελλήνων χούλιγκαν με εμπλοκή στα επεισόδια αλλά ούτε και κατ’ οίκον έρευνες σε οργανωτές ελλήνων οπαδών, που φέρεταο ότι σχετίζονται με το «προσκλητήριο» αλλά και την τροφοδοσία των Κροατών με πολεμοφόδια. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, είχε διαπιστωθεί ότι τρεις – τέσσερις εξ αυτών είχαν ταξιδέψει στην Κροατία για να δώσουν «παρών» σε αγώνες της Ντιναμό, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με αντίστοιχο αριθμό Κροατών που είχαν έρθει στην Ελλάδα. 

Εκτακτες κρίσεις

Ολα αυτά ενώ αναμένονται ριζικές αλλαγές ή ακόμα και έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. τα επόμενα 24ωρα με βάση τα δεδομένα της εσωτερικής έρευνας για τα πολλαπλά λάθη που οδήγησαν στην ανενόχλητη επιδρομή των κροατών χούλιγκαν.

Στη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν αναφορές που αφορούν τις εντολές συγκεκριμένου ανώτατου αξιωματικού για τη διαχείριση του συμβάντος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τελική έρευνα θα απαλλάξει σχεδόν όλους τους υπευθύνους περιφερειακών υπηρεσιών και της Τροχαίας που αποπέμφθηκαν αρχικά. Κι αυτό γιατί από τις ηλεκτρονικές καταγραφές του χρόνου αποστολής των ενημερωτικών εγγράφων για την πορεία των κροατών χούλιγκαν διαπιστώνεται ότι αυτή έγινε πριν από την καθυστερημένη ενημέρωση των απομακρυνθέντων αξιωματικών.

Παράλληλα, από τα νεότερα στοιχεία της έρευνας για την ταυτοποίηση του δολοφόνου προκύπτει ότι το μοιραίο χτύπημα με μαχαίρι στο χέρι του δόθηκε στη διάρκεια της αρχικής επίθεσης των χούλιγκαν στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Κωνσταντίνου στο ύψος της οδού Ιωνίας, πλησίον της Opap Arena. Οι κροάτες χούλιγκαν είχαν παραταχθεί αρχικά στην οδό Λεύκης (κάθετος στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου), ενώ εν συνεχεία έκαναν την εμφάνισή τους στη γειτονική οδό Κιουτάχειας για να κατευθυνθούν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Εκεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έσπευσε στις 23.06 ο 29χρονος μαζί με άλλους συνοπαδούς του που βρίσκονταν στην περιοχή. Ακολούθησε πρωτοφανής σύγκρουση σώμα με σώμα και περίπου 3 λεπτά αργότερα ο Μιχάλης Κατσουρής τράπηκε σε φυγή, τραυματισμένος στο χέρι, χωρίς προφανώς να έχει επίγνωση της σοβαρότητας του τραύματος του. Τότε μερίδα των κροατών χούλιγκαν και των ελλήνων συνεργατών τους κατεδίωξαν τους οπαδούς τα ΑΕΚ που προσπαθούσαν να διαφύγουν και ένας Κροάτης φέρεται ότι χτύπησε τον τραυματισμένο 29χρονο με καδρόνι στο σώμα. Ο Μιχάλης Κατσουρής κατέρρευσε λίγες δεκάδες μέτρα μακριά, έξω από περίπτερο.

Βίντεο

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί από βίντεο από το σημείο της αρχικής συμπλοκής να εντοπίσει τον δράστη της δολοφονίας όμως, το υλικό είναι περιορισμένο και υπάρχει δυσχέρεια στην ανάλυσή του από τις φωτοβολίδες και τις μολότοφ αλλά και του συνωστισμού. Υπάρχει μία αναφορά για «θολό πλάνο», στο οποίο αποτυπώνεται ένας άνδρας να χτυπά τον 29χρονο στο χέρι, χωρίς καμιά βεβαιότητα για εύρεση ευκρινούς εικόνας.Τέλος, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνες συμμετέχοντες που δεν συνελήφθησαν, καθώς γνώριζαν τις οδούς διαφυγής.

Πηγή: in.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση