ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «καυτά» βίντεο έκαψαν τον εκλεκτό του Μακρόν

Τον ανάγκασαν σε παραίτηση για τη δημαρχία στο Παρίσι

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία του Παρισιού, Μπενζαμέν Γκριβό, τον οποίο είχε επιλέξει και στήριζε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως έπειτα από «άσχημες επιθέσεις, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού. Η απόφαση αυτή μου κοστίζει, αλλά οι προτεραιότητές μου είναι σαφείς. Πάνω απ' όλα έχω την οικογένειά μου, θα το έχετε αντιληφθεί», ανέφερε ο υποψήφιος του προεδρικού κόμματος «Δημοκρατίας Εμπρός» (LREM).

Οι «επιθέσεις» για τις οποίες έκανε λόγο ο 42χρονος Γκριβό, πατέρας δυο παιδιών, αφορούν σε βίντεο και προσωπικές φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, οι οποίες απευθύνονταν σε μια γυναίκα και κυκλοφόρησαν από συγκεκριμένη ιστοσελίδα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια αναπαράχθηκαν ευρέως στα αμέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η γυναίκα στην οποία απευθυνόταν ο Γκριβό, πιθανολογείται πως είναι η πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβιένσκι, ο οποίος είχε πυρπολήσει την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Γαλλίας το 2017, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation, πως ήταν εκείνος που «ανέβασε« το επίμαχο βίντεο, τονίζοντας πως ήθελε με τον τρόπο αυτό να «καταγγείλει την υποκρισία» του Γκριβό, ο οποίος καυχιέται πως «στηρίζεται μονίμως στις οικογενειακές αξίες» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο».

«Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά μου για τη δημαρχία του Παρισιού, ήξερα τη σκληρότητα της πολιτικής μάχης», είπε ο Γκριβό στη δήλωσή του και συνέχισε:«Για περισσότερο από έναν χρόνο, η οικογένειά μου και εγώ έχουμε υποστεί συκοφαντίες, ψευδείς δηλώσεις, ανώνυμες επιθέσεις, την αποκάλυψη υποκλαπέντων ιδιωτικών συνομιλιών καθώς και απειλές θανάτου. Σε ό,τι με αφορά, δεν είμαι διατεθειμένος να εκθέσω περαιτέρω την οικογένειά μου και εμένα, όταν όλα τα χτυπήματα πλέον επιτρέπονται. Αυτό πάει πολύ μακριά», συνέχισε χωρίς να διαψεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Ο Γκριβό δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνομίλησε το βράδυ της Πέμπτης με τον αρχηγό του γαλλικού έθνους, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξή του «όποια κι αν είναι η απόφασή του» και τον κάλεσε να προστατεύσει τους δικούς του.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X