ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα GPS στα κινητά των χούλιγκαν «χαρτογραφούν» τις κινήσεις τους

Δολοφονία Μιχάλη – Εντείνονται οι έρευνες των Αρχών

Στο οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συλλέξει έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να φτάσουν στον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του τάγματος των χούλιγκαν.

Από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που έχουν κατασχεθεί, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει σωρεία πληροφοριών και με την άρση του απορρήτου ευελπιστούν να εντοπίσουν ακόμα περισσότερα και να φτάσουν μέχρι το φονικό χτύπημα στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, που έπεσε νεκρός έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικοί, που έχουν εξετάσει σπιθαμή προς σπιθαμή τις εικόνες από τα βίντεο που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Κατσουρής δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά σε σημείο που δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες. Χωροταξικά, το κατατάσσουν σε κομμάτι του πεζόδρομου στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου, εκεί που ξεκίνησε η επίθεση του τάγματος των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν.

Το τυφλό σημείο και η ελπίδα που βρίσκεται κρυμμένη στα κινητά

Έτσι, το «πράσινο φως» από την εισαγγελία για να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων, το οποίο θα δοθεί το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και να βοηθήσει στην ταυτοποίηση του δράστη.

Είθισται οι χούλιγκαν να βιντεοσκοπούν τα «κατορθώματά» τους και να τα αναρτούν στα κανάλια τους, για να επιδεικνύουν την επικράτησή τους επί των αντιπάλων. Εκεί ελπίζουν οι αστυνομικοί ότι θα κρύβεται και ο... μαχαιροβγάλτης που έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι διευθύνσεις που αναζητούσαν οι Κροάτες

Την ίδια στιγμή, το Star παρουσίασε ρεπορτάζ αναφορικά με την αναζήτηση που έκανε ένας από τους συλληφθέντες Κροάτες, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ακόμα τέσσερις συμπατριώτες του στην Ηγουμενίτσα και ο οποίος έδωσε οικειοθελώς το κινητό του στις Αρχές.

Στο κινητό έχουν αποτυπωθεί τα ψηφιακά ίχνη από τις αναζητήσεις μέσω Google Maps που έκανε από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα και την Πάτρα, όπως επίσης και για μία διεύθυνση στους Αμπελόκηπους και άλλη μία διεύθυνση στο Μαρούσι. Τελικός προορισμός στους χάρτες του Κροάτη ήταν ο σταθμός «Ειρήνη». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι εντοπίστηκαν βαν Κροατών στην «Ειρήνη», εκεί που δόθηκε καταφανώς το ραντεβού των χούλιγκαν της Ντιναμό με αυτούς του Παναθηναϊκού για να ξεκινήσει η πορεία ως τον Περισσό και από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εξάλλου, υπάρχουν στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε Κροάτες για να φύγουν από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και δεδομένα από GPS που αποκαλύπτουν ότι έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτων στο Μπάρι της Ιταλίας.

Σύντομα τα πορίσματα της ΕΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ, προανήγγειλε ότι θα προκύψουν πολύ σύντομα εξελίξεις αναφορικά με την απόδοση ευθυνών στους επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μετά την ΕΔΕ. Επιπλέον, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛ.ΑΣ».

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση