ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά τον σάλο για αντιγραφή, η απάντηση για το τραγούδι της Ιταλίας

Παρόλες τις πρόσφατες εξελίξεις, το Ιταλικό ροκ συγκρότημα απολαμβάνει αυτή την σημαντική, για την καριέρα του, στιγμή

Δεν πέρασε μήνας από την επιτυχία των Ιταλών Måneskin στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision και το συγκρότημα παραμένει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ακρόαση των Måneskin είναι στα ύψη τόσο στην Ιταλία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα τραγούδια Zitti E Buoni (νικητής του Eurovision) και I Wanna Be Your Slave βρίσκονται στους αριθμούς 25 και 24 του Top 50 του Spotify, αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, επικρατεί ένα περίεργο κλίμα γύρω από τους Måneskin.

Καταρχάς να πούμε ότι πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το τέλος της σχέσης συνεργασίας μεταξύ των Måneskin και της ιστορικής μάνατζερ, πολλών Ιταλών σελέμπριτι, Marta Donà, η οποία άφησε να εννοηθεί πως δεν είχε συμφωνήσει το τέλος αυτής της συνεργασίας.

Λίγες ώρες μετά από αυτό το περιστατικό, ήρθε στο προσκήνιο η είδηση για την υποψία λογοκλοπής-αντιγραφής μουσικού έργου, εις βάρους του τραγουδιού You want it, you’ve got it των Ολλανδών The Vendettas, τραγούδι της δεκαετίας του ‘90 του οποίου το riff φαίνεται να μοιάζει αρκετά με αυτό του Zitti E Buoni.

Για την εν λόγω υπόθεση τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Joris Lissens, μέλος των The Vendettas, ο οποίος στον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL Boulevard δήλωσε τα εξής: “Είχα αμέσως την εντύπωση ότι άκουγα ένα riff από το συγκρότημά μου. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται για λογοκλοπή. Αυτοί οι νέοι δεν είχαν γεννηθεί ακόμη όταν φτιάξαμε το συγκρότημά μας. Αλλά όπως είπε ο ίδιος ο Måneskin, το rock and roll δεν πεθαίνει ποτέ».

Σχετικά με το περιστατικό, οι Måneskin δεν έσπευσαν σε καμία δήλωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μουσική του τραγουδιού Zitti E Buoni είναι στόχος σχετικά με θέμα αντιγραφής-λογοκλοπής. Το εν λόγω τραγούδι δέχθηκε πυρά από τον Dade των Linea77, ο οποίος υπογράμμισε τις ομοιότητές του με το ψυχεδελικό blues-funky τραγούδι F.D.T. – Fuori di testa του Anthony Laszlo, που μπορείτε να ακούσετε εδώ:

Την υπόθεση διερεύνησε η Sony Music Italia και επεσήμανε πως “όχι μόνο δεν υπάρχει παρουσία μελωδικής λογοκλοπής στη φωνητική γραμμή (που προστατεύεται κυρίως από τους ισχύοντες νόμους) αλλά δεν υπάρχει ούτε οργανική λογοκλοπή στην ίδια την αρμονική δομή”. Έτσι το τραγούδι παρέμεινε στο διαγωνισμό του Φεστιβάλ του Σανρέμο, στο οποίο και στέφθηκε νικητής, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την Eurovision όπου και θριάμβευσε.

Παρόλες τις πρόσφατες εξελίξεις, το Ιταλικό ροκ συγκρότημα απολαμβάνει αυτή την σημαντική, για την καριέρα του, στιγμή. Οι Måneskin παράλληλα σχεδιάζουν την επερχόμενη περιοδεία τους και μπαινοβγαίνουν από το στούντιο για το δεύτερο κεφάλαιο του άλμπουμ τους ονόματι “Teatro d’Ira” (“Θέατρο Οργής”).

Επίσης oι Måneskin έλαβαν μηνύματα από τους Royal Blood και από τον Franz Ferdinand, ενώ η τραγουδίστρια Miley Cyrus άρχισε να ακολουθεί τους Måneskin στα social media τους, και το συγκρότημα ήδη ονειρεύεται μια συνεργασία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση