ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σταθμάρχης: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…»

Τα πρώτα του λόγια

Για αύριο, Κυριακή (5/3) είναι προγραμματισμένη η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τραγωδίας στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο τρένων. Ο 59χρονος, στον οποίο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα, είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση μετά από όσα έγιναν και, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…». Οι δηλώσεις του σταθμάρχη φέρεται να έγιναν πριν λίγα 24ωρα, καθώς ο αριθμός των νεκρών, πλέον, έχει αγγίξει τους 57 και οι ταυτοποιήσεις των σορών τις 55.

Οπως αναφέρθηκε, για το πρωί της Κυριακής (5/3), στις 11:00 αναμένεται να απολογηθεί ο σταθμάρχης που είχε βάρδια την ώρα της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, καθώς ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία. Σύμφωνα με τον συνήγορο του 59χρονου εργαζόμενου στους σιδηροδρόμους «Υπάρχουν νέα στοιχεία στην ανάκριση». Σημειώνεται πως σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών.

«Σήμερα, Σάββατο έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας, ωστόσο υπήρχαν μέσα στην ανάκριση νέα στοιχεία, τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία και η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο το πρωί» είπε ο δικηγόρος του σταθμάρχη. «Έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και για τον λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας» συμπλήρωσε.

Ερευνα και σε άλλο σταθμαρχείο

Οι Αρχές, στις έρευνές τους, φαίνεται πως δεν περιορίζονται αποκλειστικά στον σταθμάρχη, αλλά έχουν βάλει στο «κάδρο» κι άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται με τα δρομολόγια, ενώ είναι πολύ πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλο σταθμαρχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο Alpha, στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί και το σταθμαρχείο των Νέων Πόρων. Πρόκειται για τον αμέσως επόμενο σταθμό έπειτα από εκείνον της Λάρισας και είναι ο τελευταίος σταθμός από τον οποίο πέρασε η εμπορική αμαξοστοιχία που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, πριν συγκρουστεί με το Intercity με το οποίο βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Πηγή: reader.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X