ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σούλη Σαμπάχ: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός

Έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία του «Γαρύφαλλο στ' αυτί» στην ταινία «Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η σπουδαία κυρία του του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του τραγουδιού Σούλη Σαμπάχ. Έμεινε στην ιστορία για την ερμηνεία της στο τραγούδι «Γαρύφαλλο στ' αυτί» που ακούστηκε στην θρυλική ταινία «Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο».

Η σύζυγος του επίσης γνωστού ηθοποιού Δημήτρη Νικολαίδη, που έχει φύγει από τη ζωή από το 1993, ταλαιπωρούνταν τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας τα οποία την κρατούσαν καθηλωμένη στο σπίτι της.

Γεννημένη το 1932 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου η Αναστασία Χριστοδούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ήρθε στην Αθήνα τη δεκαετία του 50 και ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Τζάκι».

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» παίζοντας μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη ενώ συμμετείχε σε δεκάδες ακόμη ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου όπως οι «Η καφετζού», «Δελησταύρου και υιός», «Ζήτω η τρέλα», «Η βίλα των οργίων», «Θα σε κάνω βασίλισσα». «Ο παπατρέχας» κ.α.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο θέατρο και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε επιτυχημένες επιθεωρήσεις και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων οι « Η γειτονιά μας», «Ορκιστείτε παρακαλώ», «Η καλή πεθερά», «Πάτερ Ημών», «Κλείσε τα μάτια», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Ήρθε κι έδεσε» κ.α.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X