ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Ο Ωνάσης είχε ναρκώσει την Κάλλας για να την εκμεταλλευτεί

Αποκαλύψεις - «βόμβα» για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας

Βασανισμένη σε όλη της τη ζωή ήταν η Μαρία Κάλλας, έχοντας προβληματική σχέση όχι μόνο με τους γονείς της -που προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν- αλλά και με τον σύζυγό της, ο οποίος την έκλεψε και με τον εραστή της Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος τη νάρκωσε για να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

H Λίντσι Σπενς, συγγραφέας της νέας βιογραφίας της σοπράνο με τίτλο «Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas», απέκτησε πρόσβαση σε νέα, αδημοσίευτα μέχρι σήμερα γράμματα της Μαρίας Κάλλας στα οποία μιλά για τον σύζυγό της, τη μητέρα της και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η μητέρα της την εκβίαζε, ο σύζυγός της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, την έκλεψε και ο Έλληνας μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης, ήταν βίαιος και την εγκατέλειψε για τη Τζάκι Κένεντι. Η σοπράνο που λατρεύτηκε από το κοινό σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι ποτέ δεν γνώρισε την πραγματική αγάπη εκτός σκηνής και η ζωή της ήταν ακόμα πιο τραγική από όσο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με την Σπενς, οι επιστολές της Μαρίας Κάλλας για τον Ωνάση αποκαλύπτουν τα βάσανα που περνούσε, ιδιαίτερα όταν το 1966 ένιωσε ότι απειλείται η ζωή της: «υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το ημερολόγιο ενός στενού της φίλου ο οποίος περιγράφει ότι ο Ωνάσης την είχε ναρκώσει για σεξουαλικούς λόγους και αν κάτι τέτοιο γινόταν σήμερα θα μιλούσαμε για βιασμό».

«Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο (ο Ωνάσης) και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά» γράφει η Μαρία Κάλλας στη γραμματέα της.

Για τον γάμο της με τον Μενεγκίνι η Κάλλας γράφει: «ο άνδρας μου με ενοχλεί ακόμα, αφού πρώτα έκλεψε τα μισά μου χρήματα βάζοντας τα πάντα στο όνομά του αφότου παντρευτήκαμε. Ήμουν ηλίθια που τον εμπιστεύτηκα».

Σε ένα άλλο γράμμα της αναφέρεται στον τότε πρόεδρο της Μουσικής Σχολής Τζούλιαρντ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος -παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος- την εκδικήθηκε επειδή τον απέρριψε.

«Μου δόθηκε πρόσβαση σε τρεις τεράστιες συλλογές που κληροδοτήθηκαν σε διάφορα αρχεία το 2019 και, μέχρι σήμερα, δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτά βρήκα επιστολές της Κάλλας που αποκάλυπταν τις πιο μύχιες σκέψεις της» λέει η βιογράφος.

Οι επιστολές της «φωτίζουν» και τα δύσκολα παιδικά χρόνια της σοπράνο στην Ευρώπη. «Η Κάλλας απεχθανόταν τη μητέρα της, που εργαζόταν ως ιερόδουλη κατά τη διάρκεια του πολέμου, επειδή είχε προσπαθήσει να πουλήσει το σώμα της κόρης της σε ναζί» γράφει η Σπενς. Αργότερα, σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της Κάλλας πουλούσε πληροφορίες στον Τύπο και εκβίαζε την κόρη της να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γράφοντάς της: «Ξέρεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι σταρ του σινεμά με φτωχικές ρίζες όταν γίνονται πλούσιοι: Τον πρώτο κιόλας μήνα ξοδεύουν τα λεφτά τους για να φτιάξουν ένα σπίτι για τους γονείς τους... Τι έχεις να πεις γι' αυτό Μαρία;»

«Αν είχε υπάρξει αληθινή μητέρα για εμένα, θα την λάτρευα» εκμυστηρεύεται σε επιστολή της σε κοντινό της πρόσωπο η σοπράνο.

Ούτε ο πατέρας της ήταν καλύτερος όμως σύμφωνα με τη βιογράφο: «Της είχε γράψει μια επιστολή, παριστάνοντας τον ετοιμοθάνατο στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να της αποσπάσει χρήματα. Στην πραγματικότητα, είχε απλά μια ίωση». «Έχω μπουχτίσει με τον εγωκεντρισμό των γονιών μου και την αδιαφορία τους απέναντί μου. Δεν θέλω να έχουμε καμία σχέση. Ελπίζω να μην το πάρουν μυρωδιά οι εφημερίδες. Τότε πραγματικά θα μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή που έχω γονείς», γράφει σε ένα άλλο γράμμα η Μαρία Κάλλας.

Πηγή: reader.gr / www.theguardian.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X