ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με τον εμβολιασμό του Ερντογάν

Σωρεία πολιτικών αντιδράσεων εναντίον του Τούρκου προέδρου

Σάλο προκαλεί από χθες στην Τουρκία η δήλωση-παραδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό, την ώρα που 50 εκατ. Τούρκοι περιμένουν ακόμη να κάνουν την πρώτη δόση.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια live συνέντευξής του στο κρατικό δίκτυο ΤRT ο Ερντογάν παραδέχθηκε (ή του ξέφυγε…) ότι έχει κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου. «Μετά έλεγξα αν υπήρξε αύξηση των επιπέδων των αντισωμάτων μου. Έφθασα τις 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόμετρο)», δήλωσε.

Αμέσως οι αντιδράσεις εναντίον του τούρκου προέδρου ήταν μεγάλες και έντονες. Η αντιπολίτευση αλλά και πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση εναντίον του. Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Εζέλ ρώτησε «από που προκύπτει το δικαίωμα του Ερντογάν να κάνει έξτρα δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι υγειονομικοί της χώρας αδυνατούν. Οφείλετε να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στα τέλη του 2020, όταν δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο για κανέναν στη χώρα», είπε.

Στο χορό των επικρίσεων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λοιμωξιολόγων στην Τουρκία, Μεχμέτ Τσεϊχάν: «Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εφαρμογή της τρίτης δόσης του εμβολίου», τόνισε. Ο Ερντογάν έκανε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου στις 14 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ παραμένει άγνωστο πότε έκανε, όπως λέει, την τρίτη δόση.

«Φαίνεται ότι όλα τα μέλη του [κυβερνώντος κόμματος] AKP έχουν εμβολιαστεί. Κι αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχουν πια εμβόλια», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter την ώρα που η στην Τουρκία κατέγραψε. χθες Τετάρτη. άλλα 7.181 νέα κρούσματα και 112 θανάτους. Πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση και τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, αλλά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η χώρα αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα έλλειψης εμβολίων.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X