ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με δασκάλα που επέβαλε αδιανόητη τιμωρία σε μαθητή

«Δεν ξέρω τι να κάνω»

Δασκάλα Αγγλικών στις ΗΠΑ κάλυψε με μονωτική ταινία στόμα μαθητή για να σταματήσει να μιλάει.

Η Catherine Webster έλαβε ένα μήνυμα από τον γιο της, Brady, που έλεγε: «Δεν ξέρω τι να κάνω» με μια φωτογραφία του όπου το στόμα του ήταν καλυμμένο με μονωτική ταινία, την ώρα του μαθήματος σε σχολείο στη Βόρεια Καρολίνα.

Τρομοκρατημένη από την εικόνα του γιου της, τον οποίο περιέγραψε ως «πολυλογά» που έχει «τάση να κάνει καραγκιοζιλίκια», η Catherine δημοσίευσε τη σοκαριστική εικόνα στο Facebook για να φέρει στο φως την ιστορία του γιου της και την αλληλεπίδρασή του με την καθηγήτρια την οποία αναφέρει ως «κυρία Felix» στην ανάρτηση.

Η δασκάλα μετά το σοκαριστικό συμβάν παραιτήθηκε αλλά καθώς είναι αλλοδαπή φαίρεται να της αφαιρέθηκε η βίζα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί πλέον να εργάζεται στις ΗΠΑ.

Η μητέρα δήλωσε ότι ελπίζει η ανάρτησή της να «χρησιμεύσει ως παράδειγμα» για κάθε άλλο δάσκαλο ή φροντιστή.

Η φωτογραφία του μαθητή με την μονωτική ταινία

Είπε ότι «ποτέ δεν είχε συναντήσει, δει ή λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δασκάλα φέρεται να χρησιμοποίησε αυτή την ακοκρουστική τιμωρία «σε τουλάχιστον τρεις μαθητές».

Η μητέρα τριών παιδιών είπε ότι άλλοι δάσκαλοι ισχυρίστηκαν ότι ο γιος της τα πήγαινε καλά μαζί τους και ότι «απολαμβάνει να διασκεδάζει τους συμμαθητές του».

«[Έχει επίσης] την τάση να κάνει καραγκιοζιλίκια και να είναι ενοχλητικός και να μιλάει πάρα πολύ», παραδέχτηκε.

«Είμαι ένα λογικό άτομο και ένας αρκετά αυστηρός γονέας που δεν ανέχεται την ασέβεια και κατανοεί ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν χρόνο για επαναλαμβανόμενες διαταραχές, οπότε πειθαρχώ τον Brady και στο σπίτι όταν συμβαίνει αυτό».

Αφού έλαβε το γραπτό μήνυμα από τον γιο της, ο οποίος δήλωσε ότι «ταπεινώθηκε» από την εμπειρία αυτή, η μητέρα δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συγκρατήσει το σοκ και την απογοήτευσή της.

«Το κάνει εδώ και μερικούς μήνες σε πολλά παιδιά, και σύμφωνα με το παιδί μου, έναν υπαστυνόμο του τμήματος σερίφηδων της κομητείας, και άλλους συμμαθητές της, μερικές φορές έδενε επίσης τους καρπούς τους με ταινία», είπε σοκαρισμένη η μητέρα.

Η μητέρα υποστήριξε στην ανάρτησή της ότι η δασκάλα του γιου της είχε πει στους ντετέκτιβ που ερευνούσαν το περιστατικό ότι ήταν «ένα αστείο» και ότι τα «παιδιά γελούσαν όταν συνέβαινε αυτό».

«Ίσως όντως να γελούσε, στεκόμενος άβολα στην τάξη μπροστά σε 20 συμμαθητές του, ενώ εκείνη του έβαζε μονωτική ταινία σε περισσότερο από το μισό του προσώπου του», είπε.

Αφού είδε την εικόνα, είπε ότι τηλεφώνησε αμέσως στο σχολείο.

Σε δήλωσή της η διοίκηση του σχολείου ανέφερε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όποτε προκύπτουν τέτοιου είδους αναφορές, η διοίκησή μας ανταποκρίνεται γρήγορα, διερευνώντας τους ισχυρισμούς και, μερικές φορές, απομακρύνοντας το προσωπικό από τις τάξεις μέχρι να ολοκληρωθεί μια ενδελεχής εξέταση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, το γραφείο του σερίφη το διερεύνησε επίσης, αφού είπε ότι έγιναν και αρκετές αναφορές και από άλλους γονείς.

Μετά από διαβούλευση με τον εισαγγελέα, το γραφείο του σερίφη αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν την απαγγελία κατηγορίας για επίθεση.

Θα φύγει από τις ΗΠΑ η καθηγήτρια

«Η δασκάλα, της οποίας το συμβόλαιο ζημιώθηκε από αυτό το περιστατικό, θα επιστρέψει στη χώρα της, αφού δεν μπορεί πλέον να διδάσκει εδώ», ανέφερε η μητέρα στην ανάρτησή της.

«Δεν ξέρω τι είδους πειθαρχικά μέτρα χρειάζονται για να μην μπορούν να παραμείνουν σε αυτές τις συμβάσεις, αλλά λυπάμαι που δεν θα παραδειγματιστεί».

«Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πάρα πολύ εύκολο για τους εκπαιδευτικούς να κακομεταχειρίζονται, ακόμη και να κακοποιούν τους μαθητές σε μια τάξη, να απολύονται από την περιφέρειά τους (ή σε αυτή την περίπτωση, να παραιτούνται μόλις τεθούν σε άδεια και να καταγγέλλονται) μόνο και μόνο για να βρουν δουλειά διδάσκοντας στην επόμενη κομητεία ή πολιτεία», είπε.

«Σε ποιο σημείο, λοιπόν, συμπεριφορές όπως αυτή διερευνώνται και τιμωρούνται σε τέτοιο βαθμό ώστε ένας δάσκαλος να μην μπορεί να επαναλάβει τέτοιες πρακτικές σε άλλα παιδιά αλλού;» αναρωτήθηκε.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση