ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσα εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν στις καταθέσεις - Μυστήριο με τις δεκάδες ακίνητα

Χάθηκε... το μέτρημα στην Κιβωτό

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου καθώς και για τους λογαριασμούς των υπευθύνων της Δομής, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχαν τεράστια διαθέσιμα ποσά.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και οι προσωπικοί λογαριασμοί τόσο του πατέρα Αντωνίου όσο και της πρεσβυτέρας ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζεται η προέλευση των χρημάτων που υπάρχουν στους λογαριασμούς που της Κιβωτού, καθώς και αν υπήρχαν άλλα ποσά σε θυρίδες.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο πατέρας Αντώνιος είχε στο όνομά του λογαριασμό μισθοδοσίας στον οποίο βρέθηκαν 120.000 ευρώ. Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς έγινε γνωστό ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν τον είχε… αγγίξει τα τελευταία 8 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ξεκινάει, σύμφωνα με πληροφορίες, εξονυχιστικό έλεγχο του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι οικονομικές πτυχές καθώς και η διαδρομή των χρημάτων που έμπαιναν στην Κιβωτό από δωρεές.

Το γεγονός που «χτύπησε» το καμπανάκι στην εν λόγω Αρχή, όπως ανέφερε στο Live News η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, ήταν οι χιλιάδες κινήσεις σε κάποιους από τους λογαριασμούς της πρεσβυτέρας και του ιερέα καθώς φαίνεται να ανέρχεται σε δύο χιλιάδες.

Οι κινήσεις της πρεσβυτέρας

Την ίδια στιγμή, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έσπευσε, λίγες ώρες πριν καρατομηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού» να αδειάσει τη θυρίδα – από τις δύο που διέθετε – που διατηρούσε σε τράπεζα.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, κατέθεσε 500.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα ερωτήματα για την κατάθεση αυτή είναι αρκετά, καθώς η κυρία Γεωργαντή δεν ήταν πλέον μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ, ενώ δεν διευκρίνισε πού βρίσκονταν κρυμμένα αυτά τα χρήματα.

Τεράστια ποσά

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τις έρευνες που προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, δείχνουν καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ διαπιστώθηκε πως η ΜΚΟ έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, που δεσμεύτηκαν, υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους και αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα, αλλά και για τους γονείς του ιερέα, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση