ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολυχρονόπουλος: Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς, καταγγέλλει πρώην εθελόντρια

Έλεγε ότι θα πάει στη Γάζα... ενώ δεν έμπαινε ούτε ο Ερυθρός Σταυρός

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για τον Κωσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» , που εξετάζεται από τις αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πρώην εθελόντρια στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA, ο Πολυχρονόπουλος έβγαζε κάρτες σε αστέγους και σε τοξικομανείς. «Οι λογαριασμοί στην μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”, πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε», δήλωσε η πρώην εθελόντρια της Κοινωνικής Κουζίνας.

Του ζητούσαν να φύγει άλλα αρνιόταν

Παράλληλα η ίδια τόνισε τόνισε ότι υπήρχαν πολλοί που ήξεραν το ελάττωμα του Πολυχρονόπουλου και παρόλα αυτά δεν τον απομάκρυναν από την θέση του. «Έπρεπε να είχαν «βγάλει» από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που «έφαγε» τις καταγγελίες. Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο, όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις 2 πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα «γεια σας» και έφυγα. Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι ήταν όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλεύονταν», είπε.

Σε άλλο σημείο η εθελόντρια υπογράμμισε ότι οι αποκαλύψεις για τον Πολυχρονόπουλο θα «πληγώσουν» τις υπόλοιπες φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ταξίδι στην Καρδίτσα

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τα λεγόμενα της ο Πολυχρονόπουλος εκμεταλλεύτηκε και τον πόνο των κατοίκων της Καρδίτσας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες. «Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το 3ορφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί», τόνισε.

Η δήθεν αποστολή για τους πρόσφυγες της Γάζας

Σύμφωνα με την εθελόντρια ο Πολυχρονόπουλος μάζεψε λεφτά λέγοντας ψέμματα ότι θα πάει να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες της Γάζας. Μάλιστα , όπως ισχυρίστηκε η ίδια, όταν κάποιοι από τους εθελοντές του επισήμαναν ότι ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί να πάει εκεί, τους είπε ότι τα λεφτά που μαζεύει για την Γάζα θα τα βάλει στην κουζίνα. Στην συνέχεια τόνισε ότι μετά παρουσίασε φωτογραφίες παραποιημένες ότι δήθεν βρισκόταν στον Λίβανο και μαγείρευε.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση