ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια θερμοκρασία «σκοτώνει» τον κορωνοϊό σε πέντε λεπτά

Νέα μελέτη

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ μελέτησαν τις αντιδράσεις του κορονοϊού σε διαφορετικές θερμοκρασίες και ανακάλυψαν αυτή που μπορεί να τον εξοντώσει σε πέντε λεπτά.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη θερμοκρασία που μπορεί να εξοντώσει τον κορονοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε, παρατήρησαν τη συμπεριφορά του ιού σε διαφορετικές θερμοκρασίες και παρατήρησαν ότι είναι ικανός να παραμείνει σταθερός και ενεργός για ένα σχετικά μεγάλο διάστημα, σε μια θερμοκρασία που αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, η απουσία της απολύμανσης, επισημαίνουν οι επιστήμονες, βοηθάει στην περαιτέρω επιβίωση του ιού για 14 ημέρες.

Όμως, ο νέος κορονοϊός φαίνεται να έχει ένα τρωτό σημείο. Δεν μπορεί να αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στους 70 βαθμούς Κελσίου και «απενεργοποιείται» μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Οι επιστήμονες φέρονται ανακάλυψαν επίσης, και τη χρονική διάρκεια που μπορεί να παραμείνει ο ιός στις παρακάτω επιφάνειες:

Στο χαρτί, μπορεί να παραμείνει για 3 ώρες
Στα ρούχα και στο ξύλο, μπορεί να αντέξει μέχρι και 2 μέρες
Στο γυαλί, ο ιός παραμένει για 4 μέρες, ενώ
Στο πλαστικό, μπορεί (να παραμείνει) έως και 7 ημέρες
Επιπλέον, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει για 7 ημέρες και στην εξωτερική επιφάνεια των προστατευτικών μασκών και γι' αυτό συνιστούν να απολυμαίνονται συχνά.

​Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαρτίου ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τον COVID-19, χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

 

Πηγή: sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση