ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πιθανόν την Παρασκευή η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Θα ήταν πιθανό να υπάρχει αδειοδότηση για ένα συγκεκριμένο ηλικιακό ή για ένα ευρύτερο ηλικιακό γκρουπ

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εκτιμά πως η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου της AstraZeneca θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού, η οποία ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στον πληθυσμό άνω των 65, η ίδια δήλωσε ότι τα στοιχεία περιέχουν ένα πολύ μικρό δείγμα, εξηγώντας ότι αυτό συζητείται στα μέσα ενημέρωσης. Εξήγησε δε ότι οι ειδικοί εξετάζουν τα συνολικά ποσοστά επί του συνόλου του πληθυσμού και των ομάδων και εξάγουν συμπεράσματα για το τί λογικά θα μπορούσε να αναμένεται στις άλλες ομάδες.

Θα ήταν πιθανό να υπάρχει αδειοδότηση για ένα συγκεκριμένο ηλικιακό ή για ένα ευρύτερο ηλικιακό γκρουπ, σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προδικάζει σε καμία περίπτωση τις αποφάσεις.

Η Έμερ Κουκ, σημείωσε την κυλιόμενη αξιολόγηση για το εμβόλιο της Jansen, αλλά και τις παράλληλες διαδικασίες για άλλα εμβόλια όπως το ρωσικό SputnicV. Η ίδια τόνισε ότι ο ΕΜΑ εξετάζει τρόπους να διευκολύνει τη βιομηχανική παραγωγή των εμβολίων και εξετάζει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, εκφράζοντας την ελπίδα να είναι πρόσκαιρα.

Σημείωσε ακόμα ότι ο ΕΜΑ εξετάζει και πλήθος φαρμάκων για τη νόσο προς αδειοδότηση. Σε σχέση με τις μεταλλάξεις του ιού - χρειάζεται συνεχόμενη παρακολούθηση, είπε και ανέφερε ότι και τα δύο ήδη αδειοδοτημένα εμβόλια mRNA προσφέρουν σημαντική προστασία, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει βεβαιότητα και ο ΕΜΑ τα έχει ζητήσει από τις εταιρείες.

Σε σχέση με το αν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν το ιό, εξήγησε ότι οι μελέτες αδειοδότησης δεν είναι σχεδιασμένες για να το πιστοποιήσουν, τόνισε ότι θα χρειαστεί έλεγχος στο επόμενο διάστημα, μετά τον εμβολιασμό και έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις εταιρείες.

Τόνισε τέλος ότι το προσωπικό του οργανισμού εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να ολοκληρώσει τις όποιες μελέτες, τον έλεγχο των στοιχείων και τις συστάσεις αδειοδότησης, με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια, υπερασπιζόμενη την ταχύτητα της διαδικασίας στην ΕΕ, έναντι άλλων περιοχών του κόσμου, σε συνέχεια και των εντολών των κρατών μελών για απόλυτα αξιόπιστα αποτελέσματα.

ΠHΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X