ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

Όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα - Ήταν 93 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Valentino Garavani σε ηλικία 93 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica και άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο μεγάλος Ιταλός σχεδιαστής, δημιουργός του οίκου μόδας Valentino, πέθανε στη Ρώμη, στο σπίτι του.

Την ανακοίνωση έκαναν το Ίδρυμα Valentino Garavani και ο Τζανκάρλο Τζιαμέτι, επί δεκαετίες σύντροφος και στενός συνεργάτης του.

Οπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον χώρο PM23, στην Piazza Mignanelli 23 στη Ρώμη, την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή, στις 11:00, στη Βασιλική της Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, στη Ρωμή.

Ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι γεννήθηκε στη Βογκέρα το 1932 και έκανε τα πρώτα του βήματα στον κόσμο της μόδας στο Παρίσι, μαθητεύοντας στα ατελιέ των Ζαν Ντεσές και Γκι Λαρός. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, άνοιξε το πρώτο του εργαστήριο ραπτικής στη Ρώμη, στη Βία Κοντότι.

Η καθοριστική στροφή στην καριέρα του ήρθε το 1962, με την παρουσίασή του στο Palazzo Pitti.

Ο οίκος Valentino -τον οποίο συνίδρυσε μαζί με τον Τζανκάρλο Τζιαμέτι- γνώρισε σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστια διεθνή επιτυχία, που σφραγίστηκε από συνεργασίες υψηλού κύρους και από την καθιέρωση του Βαλεντίνο ως ενός από τους εμβληματικότερους δημιουργούς υψηλής ραπτικής, αγαπημένου των σταρ του Χόλιγουντ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση