24news team
Αντιδράσεις προκαλεί το νέο έργο του ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ στο οποίο εικονίζει, άλλοι υποστηρίζουν πως διαπομπεύει, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Το νέο έργο δημοσιοποίησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά το επίμαχο βίντεο που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις, αφού σε αυτό γίνονταν υπαινιγμοί για υπόθεση διαφθοράς με μετρητά στο Προεδρικό.
Ο Γαβριήλ δημιούργησε έναν πίνακα στον οποίο φαίνεται ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης να καπνίζει ντυμένος με κοντό, κόκκινο αποκαλυπτικό φόρεμα, φορώντας γυναικείες γόβες και με βαμμένα κόκκινα τα νύχια των χεριών και των ποδιών του. Από τον καπνό του τσιγάρου του σχηματίζεται το σχήμα της Κύπρου. Η εικόνα του Προέδρου παραπέμπει σε γυναίκα ελευθερίων ηθών ενώ ο τίτλος που έβαλε ο Γαβριήλ είναι «Cash Only».
Η δημοσίευση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια και αντιπαράθεση μεταξύ χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Γαβριήλ ασχολείται με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη αλλά και άλλους πολιτικούς. Ακόμα και με την εκκλησία αλλά και τη χριστιανική θρησκεία.
Ο ζωγράφος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη στα τέλη του 2025, όταν κυκλοφόρησε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κολάζ με έργα του, στα οποία απεικονίζονταν σύμβολα και πρόσωπα της Ορθόδοξης πίστης, μεταξύ αυτών τον Χριστό και την Παναγιά, με τρόπο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Η ανάρτηση του Γαβριήλ:





























