
Εκπαιδευτικό ιστιοφόρο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού προσέκρουσε πάνω στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη χθες βράδυ (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Παράλληλα, άλλοι 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 2 σοβαρά, ενώ καταστράφηκε και το πάνω μέρος του σκάφους, σύμφωνα με τις αρχές.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο εμφανίζεται το σκάφος να πλέει κάτω από τη γέφυρα και τα κατάρτια του να συντρίβονται πάνω σε αυτή.
This Clipper Ship hit the Brooklyn Bridge in New York City! pic.twitter.com/SPs37VYzm6
— NewYorkCityKopp (@newyorkcitykopp) May 18, 2025
Οι περαστικοί που έκαναν βόλτα τις όχθες του Ιστ Ρίβερ είδαν έκπληκτοι το σκάφος Cuauhtémoc να πλέει φωταγωγημένο με ανοικτά πανιά προς τη γέφυρα, χωρίς όμως το ύψος της να του επιτρέπει να περάσει από κάτω με ασφάλεια. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού, 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 3 σοβαρά. Όλοι οι τραυματισμοί συνέβησαν πάνω στο πλοίο, σύμφωνα με τις αρχές.
Appears that the Mexican Navy sailing vessel ARA Cuauhtémoc just demasted itself on the Brooklyn Bridge in New York City.
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) May 18, 2025
pic.twitter.com/fncYDnHtuz
Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στο σκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή, επέβαιναν 277 άνθρωποι. Στα βίντεο φαίνονται πολλοί άνθρωποι, ντυμένοι με λευκές ναυτικές στολές, να κρέμονται από τα ιστία, ενώ στη βάση της γέφυρας περαστικοί να σπεύδουν να απομακρυνθούν καθώς βλέπουν το πλοίο να πλησιάζει.
Κανένας από τους επιβαίνοντες «δεν έπεσε στον νερό, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητο να διεξαχθούν επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού σε ανακοίνωση. Η γέφυρα του Μπρούκλιν, δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, που συνδέει τις περιοχές του Μπρούκλιν και του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, ολοκληρώθηκε το 1883.
Πηγή: iefimerida.gr