ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κτυπήσουν την τουρκική βιομηχανία

Εξετάζονται κυρώσεις που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Τουρκίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Και σε άλλες εταιρείες

Κατά συνέπεια, οι ενδεχόμενες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τις τουρκικές εταιρείες που παράγουν τμήματα των F-35, αλλά και άλλες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.

Η επικεφαλής των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές αγορές, Ελεν Λόρντ (Ellen Lord) δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αλλά οι κυρώσεις που θα εφαρμοστούν στην περίπτωση της αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος θα εφαρμοστούν όχι μόνο στις εταιρείες που παράγουν τμήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά και σε εταιρείες που παράγουν υλικά για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία.

Η Ελεν Λόρντ στην έκθεση «Air Show» στο Παρίσι, δήλωσε ότι «εξετάσαμε τις περιπτώσεις των S-400 και F-35 καθώς και όλες τις επιδράσεις της εμπορικής βιομηχανίας μας ξεχωριστά.

«Θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο»

Εκτός από τα F-35, βλέπουμε και κυρώσεις μέσω του νόμου για την Αντιμετώπιση μέσω Κυρώσεων των Εχθρών των ΗΠΑ», είπε.

Η ίδια τόνισε ότι θα ήθελε να συνεχιστούν οι συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, τυχόν επιπλέον κυρώσεις θα είχαν ισχυρό αντίκτυπο στην τουρκική βιομηχανία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: news.in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X