ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ακόλαστες νύχτες των σταρ στο ξενοδοχείο των οργίων (pics)

Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι πέθαναν εκεί

Το πιο ακόλαστο ξενοδοχείο του Χόλιγουντ –το Chateau Marmont– έχει γίνει το μυστικό μέρος για απίστευτες ακολασίες, πολλές εκ των οποίων είναι εξωφρενικές.

Ο παραγωγός ταινιών Χάρι Κον της δεκαετία του 1930 –είχε μάλιστα μια σουίτα εκεί για τις σχέσεις του με τις νεαρές ηθοποιούς– συμβούλευε τους ηθοποιούς του: «Αν είναι να μπλέξετε, πηγαίνετε στο ξενοδοχείο Marmont».

Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι πέθαναν εκεί

Και γενιές ολόκληρες διασημοτήτων ακολούθησαν τη συμβουλή του, καθώς περνούσαν τις πύλες του κάστρου σε γαλλικό στιλ σε μια πλαγιά πάνω από τη λεωφόρο Sunset Boulevard στο δυτικό Χόλιγουντ, με την πεποίθηση πως το διάσημο και διακριτικό προσωπικό του δεν θα αποκάλυπτε ποτέ όσα συνέβαιναν εκεί.

Κάποιοι, όπως ο Γουόρεν Μπίτι, η Λίντσεϊ Λόχαν και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, έφαγαν πόρτα και αυτό γιατί η συμπεριφορά τους ήταν τέτοια που ξεπερνούσε ακόμη και την περίφημη επιεική διαχείριση. Άλλοι δεν έφυγαν ποτέ από εκεί. Το 1982, ο κωμικός Τζον Μπελούσι πέθανε σε ένα από τα μπανγκαλόου του ξενοδοχείου –οι απομονωμένες τοποθεσίες τους ενθάρρυναν κάποιες από τις εξεζητημένες συμπεριφορές– μετά από κατάχρηση ναρκωτικών επί πέντε ημέρες. Έπειτα από ένα πάρτι με φίλους, μεταξύ των οποίων οι Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο 33χρονος Μπελούσι βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση μείγματος κοκαΐνης και ηρωίνης.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου Marmont διαβεβαίωσε τους υπόλοιπους επισκέπτες την επόμενη μέρα πως υπήρξε μια «μικρή διαταραχή».

Σήμερα, το 90 ετών ξενοδοχείο εξακολουθεί να είναι ξακουστό. Σε ένα νέο βιβλίο για το Marmont, το «Κάστρο στο Ηλιοβασίλεμα», ο Σον Λέβι το περιγράφει ως ένα «καταφύγιο, ένα μέρος όπου η συμβατική ηθική κρίση είχε χαθεί, όπου οι τάσεις των επισκεπτών για σεξ ή ποτά ή ναρκωτικά δεν τηρούνταν απλά, αλλά ήταν ευρέως αποδεκτές».

Η ιστορία του

Χτίστηκε το 1929 ως πολυκατοικία και ήταν εμπνευσμένο από το Chateau d'Amboise στην κοιλάδα του Λίγηρα. Πήρε το όνομά του από έναν δρόμο που είχε δοθεί χάρη σε έναν Βρετανό ηθοποιό, τον Πέρσι Μάρμοντ. Στα πρώτα, αξιοσέβαστα χρόνια του, συχνοί ένοικοί του ήταν διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες, όπως ο Σταν Λόρεν και ο Λόρενς Ολίβιε.

Δεν ήταν το πιο κομψό, ούτε το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες. Είχε λίγες εγκαταστάσεις και το εσωτερικό παλιάς εποχής έδειχνε όλο και πιο ερειπωμένο. Ήταν σχετικά φθηνό και οι ηθοποιοί, οι συγγραφείς και οι μουσικοί λάτρευαν αυτή την decadence ατμόσφαιρα και την ιδιωτικότητα-απομόνωση που προσέφερε.

Οι επισκέπτες μπορούσαν να μπουν και να βγουν ανενόχλητοι, πηγαίνοντας στο υπόγειο γκαράζ και κατευθυνόμενοι απευθείας στα δωμάτιά τους μέσω ασανσέρ. Γρήγορα έγινε ένα de facto μέρος πολλών διασημοτήτων. «Θα προτιμούσα να κοιμηθώ σε ένα μπάνιο του Chateau παρά σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο», είχε πει ο Μπίλι Γουάιλντερ, σκηνοθέτης της ταινίας «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Κι αυτό ακριβώς έκανε όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου τού είπε ήταν γεμάτοι και αναγκάστηκαν να του βάλουν ένα κρεβάτι στο λόμπι.

«Μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα. Τίποτα δεν γινόταν γνωστό, εκτός από το προσωπικό του ξενοδοχείου που ήξερε», ανέφερε δεκαετίες αργότερα η σκηνοθέτις Σοφία Κόπολα.

Καταφύγιο για χωρισμένους

Το ξενοδοχείο Marmont έγινε καταφύγιο όχι μόνο για όσους είχαν κακή συμπεριφορά, αλλά και για όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από αποτυχημένους γάμους, όπως η Μέριλιν Μονρόε, ο Τζον Γουέιν και ο Πολ Νιούμαν. Η ανεκτική στάση του προσέλκυσε πολλούς ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους καλλιτέχνες, όπως το αστέρι του «Ψυχώ» Άντονι Πέρκινς και ο Βρετανός ηθοποιός Ρόντι ΜακΝτόουαλ, που συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να απολαύσουν κάποιες συνευρέσεις με άνδρες εραστές εκεί. Ακόμη κι αφότου παντρεύτηκε ο Πέρκινς εξακολουθούσε να έχει μια σουίτα στο ξενοδοχείο Marmont.

Πολλοί επισκέπτες έκαναν check in για λίγες ημέρες και έμεναν για μήνες, μερικές φορές ακόμη και για χρόνια. Κάποιοι είχαν σπίτια στο Λος Άντζελες, αλλά εξακολουθούσαν να προτιμούν να ζουν στο Marmont. Ένα από τα πρώτα αστέρια που εκμεταλλεύτηκε τη διακριτική ευχέρεια του ξενοδοχείου για σαρκικούς σκοπούς ήταν η ηθοποιός της δεκαετίας του 1930 Τζιν Χάρλοου. Η πλατινέ ηθοποιός –γνωστή επειδή έβαζε παγάκια στις θηλές της πριν από κάθε έξοδό της για να τραβά την προσοχή στα στήθη της– ήταν μόλις 22 ετών και η «σέξι βασίλισσα» του Χόλιγουντ όταν έκανε μήνα του μέλιτος με τον τρίτο της σύζυγο σε μια σειρά από σουίτες του Marmont.

Η σέξι ηθοποιός είχε μια ξεχωριστή πόρτα στην κύρια σουίτα για να μπορεί να βάζει κρυφά μια σειρά από άνδρες εραστές –συμπεριλαμβανομένου του συμπρωταγωνιστή της σε πολλές ταινίες, Κλαρκ Γκέιμπλ– όσο ο σύζυγός της έλειπε. Κάθε φορά που ήθελε έναν νέο εραστή, κρεμούσε έξω από την πόρτα της μια πινακίδα «Πήγα για ψάρεμα».

Συνώνυμο του σεξ

Γρήγορα, το ξενοδοχείο έγινε συνώνυμο του σεξ. «Η Γκρέις Κέλι ήταν γνωστή στο προσωπικό για την αξιοσημείωτη όρεξή της για άνδρες – ιδιαίτερα άλλους επισκέπτες», λέει ο συγγραφέας του βιβλίου. Ένας από αυτούς λέγεται πως ήταν ο παντρεμένος συμπρωταγωνιστής της Γκάρι Κούπερ. Ο Γουόρεν Μπίτι, που ζούσε στο ξενοδοχείο τις πρώτες του ημέρες στο Χόλιγουντ, «άλλαζε τις κατακτήσεις του τόσο εντυπωσιακά όσο και τους απλήρωτους λογαριασμούς του, και τελικά η διοίκηση του ξενοδοχείου του ζήτησε να φύγει». Ο Έρολ Φλιν έκανε σεξ εκεί και με τις τρεις συζύγους του, όπως και η Μάρλεν Ντίτριχ με τον 15χρονο εραστή της Μπέβερλι Άαντλαντ.


Δεν έρχονταν όμως όλοι οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο Marmont για ακολασίες. Ο Μάρλον Μπράντο έμεινε εκεί για να γιατρέψει τις πληγές του μετά το διαζύγιό του από την ηθοποιό Άννα Κάσφι και έβγαινε την νύχτα για να μιλήσει με τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίοι τον έβρισκαν «εκπληκτικά συμπαθητικό και ευάλωτο».

Και η Βρετανίδα ηθοποιός Βίβιαν Λι πήγε εκεί συντετριμμένη (και με 22 βαλίτσες), γεμίζοντας τη σουίτα της με φωτογραφίες του πρόσφατα διαζευγμένου συζύγου της Λόρενς Ολίβιε, όπως επίσης και κάποιους πίνακες του Ρενουάρ και του Πικάσο που είχε πάρει για να φωτίζουν το δωμάτιό της.

Ως ανερχόμενη ηθοποιός, η Μέριλιν Μονρόε συνήθιζε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ξενοδοχείου και το 1955 κάλεσε έναν νεαρό δημοσιογράφο, τον Μπραντ Ντάρακ, για να της πάρει συνέντευξη στη σουίτα της. Του πρότεινε να περάσουν και στην κρεβατοκάμαρα. «Η καρδιά μου έλαμψε», θυμάται ο Ντάρακ, αλλά τελικά απογοητεύτηκε. «Είμαι τελείως εξαντλημένη», του είπε. «Θα βοηθούσε αν σου μιλούσα όσο είμαι ξαπλωμένη». Κάθισε στην άκρη του κρεβατιού και κουβέντιασαν για πολλές ώρες.

Η Μπέτι Ντέιβις έφερε επίσης τα συζυγικά της προβλήματα στο Marmont, τους διαδρόμους και το λόμπι, όπου όλοι την άκουγαν στους ομηρικούς καβγάδες της με τον τέταρτο σύζυγό της Γκάρι Μέριλ. Το 1958, η Ντέιβις, που έμενε σε ένα από τα μπανγκαλόου, αποκοιμήθηκε ενώ κάπνιζε και έβαλε φωτιά στο δωμάτιο.

Ο Μπόρις Καρλόφ έμεινε στο ξενοδοχείο για επτά χρόνια, γοητεύοντας το προσωπικό με την ευγένειά του, αλλά συχνά τρομοκρατώντας τους άλλους επισκέπτες όταν άνοιγαν οι πόρτες του ασανσέρ για να αποκαλύψουν τον διάσημο αστέρα ταινιών τρόμου να τους κοιτάζει.

Πολλά από τα δωμάτια και τις σουίτες του Marmont συνδέονταν με συγκεκριμένες διασημότητες. Ένα ρετιρέ, για παράδειγμα, είχε θέα την πισίνα και ο επιχειρηματίας Χάουαρντ Χιουζ το νοίκιαζε για να χαζεύει με τα κιάλια του τις αιθέριες υπάρξεις. Στην ίδια σουίτα, μάλιστα, έμεινε για μήνες και η Γκρέτα Γκάρμπο, που υπέγραψε στο μητρώο του ξενοδοχείου με το όνομα «Χάριετ Μπράουν».

Στο δωμάτιο 36, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ ανάρρωσε μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα το 1956, έπειτα από ένα πάρτι της φίλης του Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ανακατεύοντας τα παυσίπονα με αλκοόλ, ο βασανισμένος ομοφυλόφιλος σταρ έκανε βόλτες στη βεράντα γυμνός και έβριζε.

Στο μπανγκαλόου 2, ο σκηνοθέτης Νίκολας Ρέι έκανε πρόβες για την ταινία του 1955 «Επαναστάτης χωρίς αιτία» με δύο από τους νεαρούς σταρ, τη Νάταλι Γουντ και τον Ντένις Χόπερ. Είχε μετακομίσει στο ξενοδοχείο όταν είχε πιάσει στο κρεβάτι τη γυναίκα του, την ηθοποιός Γκλόρια Γκράχαμ, με τον 13χρονο γιο του από τον πρώτο του γάμο.

Ένας αμφιφυλόφιλος playboy, ο Ρέι, έζησε στο μπανγκαλόου για 6 χρόνια, με εραστές όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Ζα Ζα Γκαμπόρ και η Τζόαν Κρόφορντ, καθώς και μια σειρά από νεαρούς άνδρες.

Η μποέμ αισθητική του ξενοδοχείου ήταν επίσης μεγάλο θέμα. Ο ηθοποιός Ρομάν Πολάνσκι, που συνελήφθη το 1977 για σεξ με 13χρονη, είχε πει κάποτε για το Marmont: «Μπορούσες να το νιώσεις, απλά περπατώντας στους διαδρόμους, πως το μέρος είχε μια δόση από δράματα, χαραγμένους καρπούς και υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών».

Συχνοί πελάτες οι Led Zeppelin και ο Τζιμ Μόρισον

Το ξενοδοχείο ήταν επίσης δημοφιλές για τους μεγαλύτερους ροκ σταρ του κόσμου. Οι Led Zeppelin ήταν συχνοί πελάτες και παρά τις φήμες πως κυκλοφορούσαν με τις μηχανές τους κατά μήκος των διαδρόμων, αυτές δεν είναι αληθινές (συνέβη σε άλλο ξενοδοχείο του Λος Άντζελες). Το βρετανικό συγκρότημα, σε ένα ταραχώδες πάρτι σε ένα από τα μπανγκαλόου του ξενοδοχείου, είχε δανειστεί ένα καροτσάκι φαγητού για να μεταφέρει γυμνά κορίτσια από τη μία κρεβατοκάμαρα στην άλλη.

Ο Τζιμ Μόρισον, ένας άλλος θαμώνας του ξενοδοχείου, είχε προσπαθήσει κάποτε να μπει στην κρεβατοκάμαρα ενός υπνοδωματίου από ένα λούκι, αλλά γλίστρησε και έπεσε δύο ορόφους.

Στη δεκαετία του 1970, το Marmont άρχισε να δυσκολεύεται οικονομικά, όταν η εξαθλίωσή του ήταν πολύ μεγάλη ακόμη και για τους μεθυσμένους ηθοποιούς. Όταν η Μπιάνκα Τζάγκερ μετακόμισε εκεί το 1977, ο φίλος της Ράιαν Ο’Νιλ, έκπληκτος, γύρισε και της είπε: «Πώς μπορείς να μένεις σε ένα μέρος όπως αυτό;».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έκανε σεξ σε ασανσέρ

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1990 έχει ανακαινιστεί και υποστηρίζεται από τις επόμενες γενιές ηδονιστών διασημοτήτων, που δεν αποθαρρύνονται καθόλου από το γεγονός ότι η τιμή για τη σουίτα τη βραδιά ξεκινά από τα 1.000 δολάρια.

Ήταν μετά τη βραδιά των Όσκαρ του 2004, όταν η 19χρονη Σκάρλετ Γιόχανσον –που είχε γίνει γνωστή από την ταινία «Ο γητευτής των αλόγων»– κάλεσε τον υποψήφιο για Όσκαρ Μπενίσιο ντελ Τόρο στη σουίτα της. Τα δημοσιεύματα πως οι δυο τους έκαναν σεξ στο ασανσέρ κυκλοφόρησαν πολύ σύντομα. «Προφανώς υπήρχε κάποιος μαζί μας σε ένα ασανσέρ και κάναμε σεξ ή και τέτοιο –κάτι που νομίζω ότι ήταν πολύ ανθυγιεινό», είχε πει η ηθοποιός σε ένα περιοδικό. Το ζευγάρι ποτέ δεν το αρνήθηκε.

Το 2007, η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς γέμισε το πρόσωπό της με φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου στο ναδίρ της ψυχολογικής της κατάρρευσης και η διεύθυνση του ξενοδοχείου της ζήτησε να φύγει. Τρία χρόνια αργότερα, η Λίντσεϊ Λόχαν επίσης πετάχτηκε με τις κλωτσιές έξω από το ξενοδοχείο όταν έκανε λογαριασμό ύψους 46.000 δολαρίων μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες και φυσικά δεν είχε να πληρώσει. Ο Τζόνι Ντεπ, από την άλλη, είχε πει πως έκανε σεξ με την Κέιτ Μος σε καθένα από τα 63 δωμάτια και μπανγκαλόου του ξενοδοχείου στη διάρκεια των 4 ετών που κράτησε η σχέση τους.

Σήμερα, το διάσημο ξενοδοχείο δεν δείχνει σημάδια ύφεσης –ειδικά αφότου το διάσημο ζευγάρι Τζέι Ζι και Μπιγιονσέ κάνουν το ετήσιο πάρτι τους μετά τα Όσκαρ εκεί. Το πάρτι, όλως παραδόξως, γίνεται στο γκαράζ του ξενοδοχείου!

Πηγή: iefimerida / Φωτογραφίες: Facebook, AP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X