ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Τσετσένος Ραμζάν Καντίροφ φέρεται να έθαψε ζωντανό τον αντιπρόεδρο της χώρας του

Ο σύμμαχος του Πούτιν πιστεύει ότι ο αντιπρόεδρος και προσωπικός του γιατρός, Ελχάν Σουλεϊμάνοφ, επιχείρησε να τον δηλητηριάσει

Ο 46χρονος ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, φέρεται να έθαψε ζωντανό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Ελχάν Σουλεϊμάνοφ, όπως αναφέρει το δίκτυο του ρωσικού καναλιού επικοινωνίας Telegram «VChK-OGPU» (με 800.000 συνδρομητές), επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση. Ο Σουλεϊμάνοφ έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες από προσώπου γης και ήταν ο προσωπικός γιατρός του Καντίροφ.

Τον τελευταίο καιρό, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η υγεία του Τσετσένου ηγέτη είχε κλονιστεί σοβαρά και όπως αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ο Ελχάν ήταν ο προσωπικός γιατρός του στενού συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπήρχαν πολλές εικασίες για την υγεία του Καντίροφ, ειδικά στην αρχή της χρονιάς με τις εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούσαν στα social media να τον απεικονίζουν με αρκετά παραπανίσια κιλά. Ο Τσετσένος ηγέτης φαινόταν πολύ φουσκωμένος και συχνά δεν μπορούσε να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια του. Πολλοί τότε έκαναν λόγο για πιθανό πρόβλημα στα νεφρά.

Ο Καντίροφ είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης;

Ο πιστός σύμμαχος του Πούτιν νόμιζε ότι είχε πέσει θύμα δηλητηρίασης με τους συνεργάτες του να συμφωνούν, όπως αναφέρει η πλατφόρμα «Telegram». Ο προσωπικός του γιατρός του είχε κάνει ενέσεις και ο Καντίροφ πίστευε ότι είχε αρρωστήσει από αυτές.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Σουλεϊμάνοφ καρατομήθηκε από το αξίωμα του αντιπροέδρου μέσα σε μια νύχτα, τον Οκτώβριο του 2022.
Ο ίδιος βέβαια είχε δηλώσει δημοσίως ότι παραιτείται με δική του βούληση. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως.

«Προφανώς επειδή θάφτηκε ζωντανός. Επίσης, λέγεται ότι δεν έχει δώσει σημεία ζωής στον ενεργό λογαριασμό του στο Instagram», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα στο Διαδίκτυο που να παραπέμπει στις ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στην ογκολογική του κλινική, με έδρα το Ντουμπάι. Αντιθέτως, στα γραφεία αυτά οργιάζουν οι φήμες ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Στο Ντουμπάι, την μητρόπολη της ερήμου, ο Καντίροφ έχει υποβληθεί επανειλημμένως σε θεραπεία για δηλητηρίαση, γράφει το «Telegram». Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση των ισχυρισμών αυτών, είναι γεγονός ότι ο Καντίροφ αντιμετωπίζει με βάναυσο τρόπο τους εχθρούς του και καυχιέται για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες ομοφυλόφιλων στη χώρα του.

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, παρουσίασε τον εαυτό του ως «χασάπη» στο λιμάνι της Μαριούπολης. Ωστόσο, στρατιωτικοί αναλυτές είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες ότι τα τσετσενικά στρατεύματά έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη μάχη της Μαριούπολης με βάση τα βίντεο και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση