ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε διά της βίας στον ανακριτή

Αρνούνταν να αφήσει το κελί του

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή στην αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος στην περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, αρνήθηκε σήμερα να βγει από το κελί του.

Ο Ναβάλνι έπρεπε να παραστεί μέσω βιντεοσύνδεσης σε συνεδρίαση του δικαστηρίου και στην ανάκριση.

Όπως μετέδωσε ο Ιβάν Ζντάνοφ, συνεργάτης του Ναβάλνι, πήραν από το κελί του τα σύνεργα γραφής που χρησιμοποιούσε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Μετά από αυτό μεταφέρθηκε διά της βίας ενώπιον του ανακριτή.

«Στο κελί εισέβαλαν αστυνομικοί με κράνη και, κάνοντας χρήση βίας, τον μετέφεραν τραβώντας τον ενώπιον του ανακριτή», έγραψε ο Ζντάνοφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο νέος δικηγόρος του Ναβάλνι, Λεονίντ Σαλαβιόφ. Ο Σαλαβιόφ πρόσθεσε ότι αφαίρεσαν τα σύνεργα γραφής στο πλαίσιο «μέτρων ασφαλείας» και πως αυτό δεν συνέβη για πρώτη φορά.

Γιατί οδηγήθηκε στον ανακριτή ο Ναβάλνι

Σήμερα επρόκειτο να γίνει μια συνεδρίαση του δικαστηρίου με θέμα μία από τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Ναβάλνι κατά της διεύθυνσης της αποικίας κρατουμένων ΙΚ-6. Συνήθως, ο κρατούμενος πολιτικός της αντιπολίτευσης συμμετέχει στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέσω βιντεοσύνδεσης.

Η αγωγή του Ναβάλνι κατά της διοίκησης της αποικίας όπου κρατείται εξετάζεται από το δικαστήριο της πόλης Κοβρόφ, στην περιφέρεια Βλαντίμιρ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού, Κίρα Γιαρμίς, ανέφερε ότι ο Ναβάλνι δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία στις 23 Οκτωβρίου, αν και συνήθως «συμμετέχει στα δικαστήρια του Κοβρόφ μέσω βιντεοσύνδεσης».

Η ακρόαση στο δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου.

Στις 13 Οκτωβρίου το περιφερειακό δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας συνέλαβε τρεις δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι, τους Ίγκορ Σεργκούνιν, Βαντίμ Κόμπζεφ και Αλεξέι Λίπστερ, ως ύποπτους συμμετοχής σε εξτρεμιστική οργάνωση, αποφασίζοντας την προφυλάκισή τους για δύο μήνες.

Σε περίπτωση που καταδικαστούν για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι πιστεύουν ότι οι κατηγορίες εναντίον των δικηγόρων του σχετίζονται με την επιθυμία των ρωσικών αρχών να απομονώσουν τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Πηγή: iefimerida 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση