ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Μέσι του χασίς» παίζει ποδόσφαιρο στο Μαρόκο

Ο Νο1 καταζητούμενος, καταδικασθείς για εμπόριο ναρκωτικών από την ισπανική δικαιοσύνη, αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής στη βορειοαφρικάνικη χώρα

Πριν από λίγες μέρες μαροκινά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν μια φωτογραφία όπου αυτός ο φερόμενος βαρόνος ναρκωτικών φαίνεται να ποζάρει πριν από έναν αγώνα με το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας του, Wydad Tanger Sair Rafah. Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα. Στο Ραμπάτ δεν είπαν τίποτα. Στην Ισπανία έγιναν έξαλλοι.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Abdellah El Haj Sadek el Menbri, γνωστός ως o «Μέσι του χασίς», μπήκε στη λίστα των κορυφαίων καταζητούμενων από την Europol. Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε. Είναι ο καταζητούμενος Νο1. Ο «επικεφαλής της μεγαλύτερης οργάνωσης διακίνησης χασίς στην Ισπανία», λέει ο φάκελος του εντάλματος σύλληψης και έρευνας. Ωστόσο, ο… «Μέσι» δείχνει να συνεχίζει με μια λίγο-πολύ φυσιολογική ζωή. Φυσικά εκτός Ισπανίας. Στο Μαρόκο.

Απόδειξη αυτού είναι ότι τολμά να παίζει ποδόσφαιρο δημόσια ως παίκτης και λάτρης του Αργεντίνου σταρ (εξ ου και το παρατσούκλι του), στο τοπικό πρωτάθλημα, ενεργώντας ως αρχηγός της ομάδας (της οποίας λέγεται ότι είναι και ιδιοκτήτης), Wydad Tanger Sair. Ποζάρει μάλιστα και σε φωτογραφίες ως αρχηγός για τα μέσα ενημέρωσης. Χωρίς συστολή. Σε αυτή την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Alyaoum24 και αναπαράγεται επίσης από άλλα ισπανικά μέσα, φαίνεται με λίγα επιπλέον κιλά και λίγο λιγότερα μαλλιά. Αλλά είναι αυτός. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Και ενώ στο Μαρόκο παίζει ποδόσφαιρο και έχει μια τακτοποιημένη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, στην Ισπανία τον περιμένουν ακόμη να δικαστεί για σοβαρά εγκλήματα

Ο Abdellah El Haj παραμένει φυγόδικος από τις αρχές του 2019 όταν, αφού κατέβαλε εγγύηση το 2017 (σε μια πολύ αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Εισαγγελία), αφέθηκε ελεύθερος έναντι 80.000 ευρώ. Τότε η Ασφάλεια προειδοποίησε ότι θα δραπετεύσει, ότι δεν θα σεβαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα του να μην φύγει από τη χώρα και να εμφανίζεται στο δικαστήριο να υπογράψει κάθε μέρα κλπ κλπ… και έτσι έκανε. Πριν φύγει, έστειλε ένα είδος δήλωσης λέγοντας ότι φοβόταν για την ασφάλειά του και της οικογένειάς του και ότι δεν άντεχε άλλο την πίεση της αστυνομίας. Όλα αυτά του προκάλεσαν – λέει – κατάθλιψη!

Πέρασε λοιπόν στο Μαρόκο και εκεί φαίνεται να παραμένει. Λέγεται ότι ζει στο Castillejos, μια πόλη πολύ κοντά στη Θέουτα, και ότι έχει οργανώσει ακόμη και πάρτι με γνωστούς ντόπιους καλλιτέχνες και γκρουπ. Όπως έκανε ήδη στο Algeciras. Δηλαδή δεν κρύβεται.

Η φωτογραφία του ήταν μέρος της καμπάνιας «Europe’s Most Wanted». Η έρευνα ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενεργών Ομάδων Αναζήτησης για φυγόδικους σε συνεργασία με την Europol. Ζητήθηκε επίσης η συνεργασία πολιτών για την εύρεση των 50 πιο καταζητούμενων φυγόδικων.

Με καταγωγή από το Μαρόκο, ο «Μέσι του χασίς» έφτασε παιδί στην Αλχεσίρας. Σε αυτή την πόλη μεγάλωσε και έζησε σε ταπεινές γειτονιές αλλά, πάντα, με την επιθυμία να έχει άλλου είδους ζωή.

Και έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες του επαφές με τη διακίνηση ναρκωτικών που τον οδήγησαν στη φυλακή για πρώτη φορά το 2015.

Όταν λίγο μετά βγήκε από τη φυλακή, δημιούργησε κάποιες επιχειρήσεις στη χώρα του αλλά, σύμφωνα με έρευνες, χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μέχρι που επέστρεψε στο Γιβραλτάρ και ανέβηκε σε εκείνη τη μαύρη αγορά του χασίς.

Τώρα, ο Abdellah El Haj Sadek el Menbri είναι 39 ετών και παρόλο που η υπεράσπισή του επιμένει ότι απέχει από τη διακίνηση ναρκωτικών, στην Ισπανία, σύμφωνα με το νόμο, εξακολουθεί να είναι φυγάς. Και ενώ στο Μαρόκο παίζει ποδόσφαιρο και έχει μια τακτοποιημένη οικογενειακή και κοινωνική ζωή, στην Ισπανία τον περιμένουν ακόμη να δικαστεί για εγκλήματα τόσο σοβαρά όπως η διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Προφανώς θα τον περιμένουν για καιρό…

Πηγή: in.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση