ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ερντογάν καλοπιάνει τον Μακρόν για να επιταχύνει τον «Ατσάλινο Θόλο»

Η Άγκυρα θέλει να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την αντιπυραυλική άμυνα εντός 2-3 ετών

ΚΥΠΕ

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν -με τον οποίο μέχρι πρότινος αντάλλαζαν βαριές κουβέντες- συζ΄ήτησαν για την επίσπευση του αντιπυραυλικού συστήματος της Τουρκίας.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο ο Τοούρκος πρόεδρος ζήτησε την έγκριση του Εμανουέλ Μακρόν για την προμήθεια συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας ευρωπαϊκής κατασκευής, προκειμένου να επιταχυνθούν τα σχέδια της Άγκυρας για κατασκευή της ασπίδας ‘Ατσάλινος Θόλος’.

Τουρκικά Μέσα επικαλούμενα δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg αναφέρουν ότι ο Ερντογάν κάλεσε τον Μακρόν να συμπεριλάβει συμμάχους εκτός ΕΕ, όπως η Τουρκία, στη διαδικασία διαμόρφωσης της νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας της Ευρώπης.

Τούρκοι αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας φέρονται να δήλωσαν στο αμερικανικό πρακτορείο ότι η παροχή πράσινου φωτός στην πώληση του συστήματος αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας SAMP/T που παράγεται από την Eurosam GIE θα μπορούσε να επιταχύνει τα σχέδια της Άγκυρας να κατασκευάσει τη δική της ασπίδα αντιπυραυλικής άμυνας, τον «Ατσάλινο Θόλο», εντός 2-3 ετών.

Ο εκπρόσωπος ωστόσο της γαλλικής προεδρίας δεν απάντησε στο αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση