ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντοκουμέντο: Οι έξι ποζάρουν στον φακό του Τούρκου προδότη

Ο 32χρονος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ επιχειρούσε να διαφύγει προς την Τουρκία

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για το μακελειό στη Λούτσα φέρνει στη δημοσιότητα το ελλαδικό protothema.gr.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο διακρίνονται οι έξι Τούρκοι που εκτελέστηκαν, να στέκονται δίπλα δίπλα έξω από το σπίτι στη Λούτσα και να ποζάρουν στον φακό του 32χρονου Τούρκου που συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος και, όπως προέκυψε από την έρευνα, συμμετείχε στη δολοφονία τους.

Πρόκειται για τραγική ειρωνεία αν αναλογιστεί κανείς πως οι έξι άνθρωποι (ο ένας είναι πίσω από τις φυλλωσιές) που κάθονται τόσο χαλαρά με τα χέρια στις τσέπες, βρίσκονται ουσιαστικά απέναντι στον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει στρατόπεδο και να τους οδηγήσει στην ενέδρα θανάτου.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ επιχειρούσε να διαφύγει προς την Τουρκία. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δράστες της μαφιόζικης εκτέλεση είναι ο 32χρονος, ένας 28χρονος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, αγνώστων στοιχείων, το οποίο διαφεύγει της σύλληψης.

Αναφορικά με τον τρόπο που έδρασαν οι τρεις δράστες του μακελειού, ο 32χρονος φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε τη μεταφορά των έξι στην Ελλάδα και τους έβγαλε τις πλαστές ταυτότητες. Ο ίδιος τους οδήγησε στη μονοκατοικία της Λούτσας, με το επιχείρημα ότι το σπίτι βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς τα θύματα μέχρι τότε φιλοξενούνταν σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο το οποίο είχε νοικιαστεί μέσα από πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Από μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προέκυψε πως ο 32χρονος μετέφερε στο σημείο της δολοφονίας τον 28χρονο συνεργό του και στη συνέχεια μετέβη στο κρησφύγετο των θυμάτων προκειμένου να τους οδηγήσει στην παγίδα θανάτου. Ο 28χρονος παρέμεινε στην οδό Αρίωνος την ώρα που ο συνεργός του έπεισε τα έξι θύματα να επιβιβαστούν στο μπλε αυτοκίνητο με προορισμό δήθεν το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από όπου θα ταξίδευαν για την Ιταλία.

Ο 32χρονος, μάλιστα, φέρεται να ανήκε στην ίδια συμμορία με τα έξι θύματα αλλά για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής αποφάσισε να τους «προδώσει» οδηγώντας τους στη θανάσιμη παγίδα. Ο 28χρονος φέρεται να ανέλαβε όλες τις προπαρασκευαστικές πράξεις για την εκτέλεση ενώ «σκάναρε» και το σημείο λίγη ώρα προτού τα θύματα φτάσουν εκεί.

Άγνωστος παραμένει τόσο ο ρόλος του τρίτου ατόμου που συμμετείχε στην εκτέλεση αλλά και αν οι δύο συλληφθέντες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ «γαζώνοντας» τους έξι Τούρκους ή βρίσκονταν απλά στο σημείο την ώρα του μακελειού.

Η έρευνα στο σπίτι του 28χρονου

Ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε τόσο από μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τα ρούχα και τα παπούτσια που βρέθηκαν πάνω του και είναι αυτά που φορούσε την ώρα της εκτέλεσης. Με τον ίδιο τρόπο ταυτοποιήθηκε και ο 28χρονος συνεργός του, στο σπίτι του οποίου οι Αστυνομικοί εντόπισαν ρούχα και παπούτσια τα οποία φορούσε το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο 28χρονος συνελήφθη σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου φέρεται να διέμενε το τελευταίο διάστημα κάνοντας περιστασιακές δουλειές. Από την έρευνα της Αστυνομίας στο διαμέρισμα του 28χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια, πλαστική συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Το μαφιόζικο χτύπημα και οι συλλήψεις στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Πριν μερικές εβδομάδες, συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο, πρόκειται για μέλη της της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στη Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση