ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νετανιάχου: Εάν η Χεζμπολάχ εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας, θα επιφέρει καταστροφή στον Λίβανο

Με αυτόν τον τρόπο ο Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Χεζμπολάχ θα εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας, ωστόσο, «εάν το πράξει θα επιφέρει καταστροφή στον Λίβανο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ κατά του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα επιφέρει ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα με «ασύλληπτο» μέγεθος για τον Λίβανο. 

Σε ένα επίσημο αντίγραφο της ενημέρωσης που έκανε ο Νετανιάχου σε άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος τόνισε: «Δεν μπορώ να σας πω τώρα εάν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να εισέλθει πλήρως στον πόλεμο της Γάζας».

Ο πόλεμος αυτός άρχισε μετά από μία καταστροφική συνοριακή επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ενώ είναι ζήτημα «ζωής ή θανάτου» για το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαρκάτ, υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και θα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, εάν, η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη, λιβανέζικη Χεζμπολάχ εμλακεί στον πόλεμο.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση