ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκ! Κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων Έλληνας ηθοποιός

Σοκάρουν οι περιγραφές

Οι κακές ειδήσεις δεν έχουν τέλος στην Ελλάδα: Από τους βιασμούς μέχρι τις γυναικοκτονίες, κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε μία νέα αποκάλυψη. Αυτήν την φορά πρόκειται για τον γνωστό ηθοποιό, με καριέρα και εκτός χώρας Λ.Φ., όπου εις βάρος του σχηματίστηκε εκτενέστατη και ανατριχιαστική δικογραφία με θύματα ανήλικες κοπέλες.

Φιλιππίδης: Φοβόταν να βρεθεί σε κελί με άλλους - Η πρώτη νύχτα

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, τα θύματα είναι δύο αδερφές, οι οποίες βιάστηκαν κατά την εφηβεία τους από τον ηθοποιό, ξεκινώντας από το 2008 και συστηματικά μέχρι την πρώιμη ενηλικίωση, το 2014. Η μία κοπέλα κατέθεσε την Τετάρτη την 21η; Ιουλίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η μηνυτήρια αναφορά είναι ανατριχιαστική. «Ο εγκαλούμενος διέπραξε σε βάρος μας το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση (…). Κυρίως διέπραξε γενετήσιες πράξεις εναντίων μας», περιγράφεται εισαγωγικά στη μήνυση.

Αναφορά για περισσότερα θύματα

Οι δύο αδερφές αναφέρουν ότι εκτός από τις ίδιες, υπήρξαν θύματα του ηθοποιού και άλλες γυναίκες, οι οποίες υπήρξαν μαθήτριές του στη σχολή υποκριτικής που διατηρεί. Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά διατυπώνεται η βεβαιότητα ότι κατά την εξέλιξη της νομικής διαδικασίας, θα ομολογήσουν περισσότερα θύματα εις βάρος του.Η Δ. αναφέρει ότι βρήκε το κουράγιο να μιλήσει μετά από τόσα χρόνια, επειδή προηγήθηκε το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo.

Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες

Η 29χρονη Δ. αναφέρει ότι γνωρίστηκαν το 2008 στα πλαίσια της παράστασης «Πεθαίνω σα χώρα». Η ίδια ήταν μόλις 15 χρονών και συμμετείχε σαν κομπάρσος, μαζί με τη μητέρα της. Αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των προβών και των παραστάσεων, ο κατηγορούμενος την πλησίαζε για να της μιλήσει για το θέατρο, ενώ… παρεμπιπτόντως την ρωτούσε αν έχει έχει κάνει σεξ ή αν γνωρίζει πώς αλλιώς ονομάζεται το πέος.

Στη συνέχεια προσπάθησε να την φιλήσει, που ωστόσο τότε -όπως αναφέρει- ξέφυγε.

Αλλά η «γνωριμία» δεν έληξε εκεί κι έτσι η κακοποίηση επεκτάθηκε. Λίγο αργότερα, ο ηθοποιός θα την προσέγγιζε ξανά με σκοπό να της μιλήσει για το θέατρο. Η έφηβη κοπέλα κολακευόταν, μέχρι που τον Ιούλιο του 2008, έζησε, όπως αναφέρει, «το χειρότερο εφιάλτη της».

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε. Ενώ τον έσπρωχνα με όλη μου τη δύναμη λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω σεξ μαζί του, εκείνος είχε πέσει πάνω μου με το σώμα του και με τις υπέρτερες δυνάμεις του και με τη βία, με εξανάγκασε να υποστώ τη σεξουαλική επαφή μαζί του, εισερχόμενος με το πέος του στον κόλπο μου και εκσπερμάτωσε. Αισθάνθηκα αηδία και ντροπή». Τρεις ημέρες μετά τη βίασε, όπως αναφέρει, σε εξωτερικό χώρο, πρωκτικά, μέχρι που το κορίτσι κατόρθωσε να φύγει και να γυρίσει στη γιαγιά της.

Η χειριστική σχέση που αναπτύχθηκε στη συνέχεια, οδήγησε σε χρόνια σεξουαλική κακοποίηση. Ο φερόμενος ως δράστης έπεισε την ανήλικη να επισκεφτεί ψυχίατρο, αλλά απαιτούσε να μαθαίνει λεπτομερώς το περιεχόμενο των συνεδριών, αναγκάζοντας την ανήλικη να μην αναφέρει τίποτε από ό,τι είχε γίνει.

Έξαλλος ο Φιλιππίδης: Γιατί αποφάσισαν να τον στέιλουν στη φυλακή

Η 29χρονη κοπέλα αναφέρει στην κατάθεσή της ότι τον ερωτεύτηκε και σύναψαν δεσμό, αποτέλεσμα της χειριστικής συμπεριφοράς του. …Με πίεζε να υπομένω πράγματα που δεν ήθελα. Ασκούσε σωματική βία επάνω μου, κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας επαφής, χτυπώντας με στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα μου, σε σημείο που μάτωνα στα γεννητικά μου όργανα…

Κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής λιποθύμησα, καθόσον εκείνος με έσφιγγε με τα χέρια του στον λαιμό. Όταν επανήλθα εκείνος συνέχιζε την ερωτική πράξη μόνο του. Αντιλαμβανόμενη ότι όλα αυτά δεν αποτελούν φυσιολογική σχέση, τον Μάιο του 2013, διέκοψα τη σχέση μας». Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο ηθοποιός την περίμενε κάτω από το σπίτι του νέου της συντρόφου, την επιβίβασε στη μηχανή του και την βίασε ακόμη μία φορά.

Θύμα και η αδερφή της

Στην ίδια μηνυτήρια αναφορά, η μικρότερη αδερφή της Δ. αναφέρει ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ηθοποιός βίαζε και τα δύο κορίτσια. Το χειμώνα του 2012 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, επιχειρώντας να πέσει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου, πράγμα που δεν έγινε, καθώς την έσωσε η αδερφή της.

«Διατηρούσε σχέση με την αδελφή μου και εκείνη την ημέρα μας είχε καλέσει στο σπίτι του για να μας κάνει το τραπέζι. Εκείνη την περίοδο είχα ψυχολογικά προβλήματα και αναζητούσα την αποδοχή του περίγυρού μου. Ο εγκαλούμενος έδειξε από την αρχή ότι επιθυμούσε να με γνωρίσει και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Με εξέπληξαν οι ερωτήσεις του για το εάν έχω αγόρι και εάν έχω φιλήσει ποτέ. Όταν του έδωσα αρνητική απάντηση, εκείνος έδειξε ικανοποίηση και χαρά».

Λίγες ημέρες αργότερα, την κάλεσε να φάνε μαζί. Η αδερφή της χάρηκε, αφού επρόκειτο να γνωρίσει η μικρότερη το σύντροφό της.

«…Ενώ βρισκόμουν όρθια μπροστά στον καναπέ, ήρθε από πίσω μου, έβαλε τα δάχτυλά του βίαια στο αιδοίο μου και ταυτόχρονα χάιδευε το στήθος μου. Μαρμάρωσα δεν κατάλαβα τι γινόταν και τότε εκείνος έβγαλε το πέος του και άρχισε να αυνανίζεται. Με πήραν τα κλάματα, άρχισα να φωνάζω και τότε σταμάτησε…Είχε ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένα πλατύ χαμόγελο σαν να χαιρόταν που φοβόμουν, που ήμουν αδύναμη και που έκλαιγα… Με πήρε στην αγκαλιά του λέγοντας πως αυτό θα ήταν το μυστικό μας, χαϊδεύοντάς με σε όλο μου το σώμα και στα γεννητικά μου όργανα. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, δεν μου άρεσε όλο αυτό που γινόταν, ένιωθα άσχημα, έκλαιγα και με έκανε να νοιώθω ότι είναι δική μου ευθύνη όλο αυτό που είχε συμβεί. Φτάνοντας στο σπίτι μου διαπίστωσα ότι είχε ματώσει το αιδοίο μου, συνέπεια της βίαιης διείσδυσης των δαχτύλων του μέσα μου…».

Η μηνυτήρια αναφορά δεν σταματά εδώ. Αναφέρει βίαιη πεολειξία, με τον κατηγορούμενο να λέει «καν’το να τελειώνουμε, δεν έχει βαρεθεί να λές όχι;» και να εκσπερματώνει τελικά στο πρόσωπο της ανήλικης. Αναφέρονται και άλλες λεπτομέρειες στην κατάθεση, αλλά πιο πολύ από όλα κυριαρχεί το εξής: Και τα δύο θύματα δέχθηκαν προτροπή να επισκεφτούν ψυχολόγο, να μην αναφέρουν ποτέ τι τους έκανε ο φερόμενος ως θύτης και να τον ενημερώνουν για κάθε περιεχόμενο της κάθε συνεδρίας.

Το ελληνικό #metoo

H παραπάνω περιγραφή είναι καθόλα σοκαριστική: Από τον βιασμό, μέχρι και την ψυχολογική χειραγώγηση που περιγράφουν οι φερόμενες ως θύματα. Η μία από τις δύο αδερφές πίστεψε ότι ερωτεύτηκε τον δράστη, σε κάθε εγχειρίδιο «του καλού κακοποιητή» (sic) θα βρεθεί μία τέτοια ιστορία.

Ωστόσο, παρά τις φρικιαστικές ιστορίες, έχει σημασία να αναφερθούμε σε αυτό που είπε η Δ: Της έδωσε τη δύναμη να μιλήσει το ελληνικό #metoo. Η δύναμη και η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται μεταξύ των θυμάτων, φαίνεται πως ξεκινά ένα τεράστιο κύμα οργής, αποκαλύψεων και βαθιάς επίγνωσης που, ιδανικά, θα μετατραπεί σε ένα νέο φεμινιστικό κύμα, από αυτά που δεν θα αφήσουν ποτέ και καμία μόνη.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X