ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστήριο με την τύχη μιας γιατρού στην Ουχάν που προειδοποίησε για τον ιό

Υπάρχουν φόβοι ότι έχει συλληφθεί για την αποκάλυψη που έκανε

Μια γιατρός στην Ουχάν, που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που προειδοποίησε άλλους συναδέλφους της για την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχει εξαφανιστεί. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει ένα πέπλο μυστηρίου, με τις ανησυχίες ότι έχει συλληφθεί να εξαπλώνονται.

Η δρ. Άι Φεν είχε δηλώσει πως αντιμετώπισε «πρωτοφανή και εξαιρετικά σκληρή επίπληξη» από αξιωματούχους στο Κεντρικό Νοσοκομείο της κινεζικής πόλης, όταν καιρό πριν την πανδημία δημοσιοποίησε μια εικόνα ασθενούς με τίτλο για «SARS Coronavirus», κάνοντας λόγο ουσιαστικά για επανεμφάνιση του ιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ήταν η εικόνα που έφτασε στα χέρια του -γνωστού πλέον παγκοσμίως- γιατρού, Λι Γουενλιάνγκ, που πριν νοσήσει και πεθάνει από τον κορωνοϊό, προσπάθησε να κοινοποιήσει την πληροφορία αυτή σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Το δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου επικαλείται ρεπορτάζ του 60 minutes Australia, πως η γιατρός εξαφανίστηκε έπειτα από συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικό περιοδικό, στην οποία και κατηγορεί ανοικτά την διοίκηση του νοσοκομείου που εργάζεται, ότι υποτίμησε τον κίνδυνο.

Η φημολογούμενη εξαφάνισή της γιατρού, έρχεται μετά τις υπόνοιες ότι η κινεζική κυβέρνηση είπε ψέμματα σχετικά με τον κορωνοϊό και συγκάλυψε κρίσιμες πληροφορίες σχεδόν σε όλα τα στάδια της επιδημίας εντός της χώρας.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X