ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν να σβήνουν τις φλόγες»

Προτού πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Αυλώνα ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του αλλά και για όσους ταλαιπώρησε

«Μου άρεσε να βλέπω τα πυροσβεστικά να τρέχουν και να σβήνουν τις φλόγες». Αυτά ήταν τα λόγια του 20χρονου καθ' ομολογίαν εμπρηστή της Καρύστου ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο 20χρονος κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, σε ξηρά χόρτα.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερες ημερομηνίες κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, ακόμη τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή της Καρύστου, ενώ ερευνάται και για μία πέμπτη περίπτωση.

Ο 20χρονος μίλησε και στο Star και απαντώντας στο ερώτημα για το ποια ήταν τα συναισθήματά του την ώρα που έβαζε τις φωτιές είπε ότι «μετά που την έβαζα και ερχόντουσαν τα πυροσβεστικά και έφευγαν, εντάξει δεν αισθανόμουν καλά». Επίσης είπε πως «η τελευταία φωτιά ήταν λίγο μεγάλη», ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το εάν ένιωθε ικανοποίηση από αυτό που έκανε η απάντησή του ήταν αρνητική. «Αποφάσισα να ομολογήσω ό,τι έγινε και αποφάσισα να σταματήσω τελείως». Στη συνέχεια κληθείς να απαντήσει για εάν φοβάται με την ποινή που καλείται να αντιμετωπίσει έγνεψε καταφατικά και είπε ότι «ναι φοβάμαι λίγο».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «ανέβαζα ποστ στο Facebook, ότι έχει πιάσει φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο. Έγραφα ακριβώς το σημείο, ενημέρωνα και την Πυροσβεστική και πήγαινε να την σβήσει. Επιπλέον εμφανίστηκε μετανιωμένος και θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του. «Το έχω καταλάβει το λάθος μου και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από όσους ταλαιπώρησα».

Την ίδια στιγμή στενό συγγενικό πρόσωπο του 20χρονου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε πως «δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τη μία μέρα έβαλε τρεις μικρές φωτιές, και στις 25 του μήνα πήγε και έβαλε μία που έκαψε δύο στρέματα».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση