ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητσοτάκης: «Πολιτικός σεισμός»

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία»

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη.

Όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχλυνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης -προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Μας ζήτησαν να τρέξουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, με καλύτερους μισθούς και μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία. Η ενότητα νίκησε τον διχασμό. Είμαι περήφανος και πολύ συγκινημένος. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμη πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη μας. Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με πιο τολμηρές αλλαγές, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει με την Ευρώπη.

Χρειάζεται μία κυβέρνηση που πραγματικά να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να τις υλοποιήσει. Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής οδηγούν σε παζάρια και οδηγούν σε αδιέξοδο. Ο πολιτικός σεισμός μας καλεί να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Οι πολίτες θέλησαν την επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης ΝΔ.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούριος. Έχουμε χτίσει την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική.

Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας. Συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά και μπροστά».

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X