ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Ανεμβολίαστη Αιγύπτια που δεν έχει ταξιδέψει στην Ν. Αφρική το πρώτο κρούσμα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν δύο ύποπτα κρούσματα

Το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού B.1.1.529 εντοπίστηκε στην Ευρώπη. Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Βαντενμπρούκε, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα της σούπερ μετάλλαξης.

Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Βέλγιο με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν δύο ύποπτα κρούσματα της νέας μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότιο Αφρική.

Ο Μαρκ Βαν Ρανστ, το εργαστήριο του οποίου συνεργάζεται στενά με την αρχή δημόσιας υγείας Sciensano, έκανε το παραπάνω σχόλιο στο Twitter. «Αυτή τη στιγμή αναλύουμε δύο ύποπτα δείγματα», είπε ο Βαν Ρανστ.

Κρούσματα της νέας μετάλλαξης έχουν επίσης εντοπιστει στη Νότιο Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, την Μποτσουάνα και το Ισραήλ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X